Otvoren foto-konkurs Noći muzeja

Kao uvod u ovogodišnju manifestaciju Noći muzeja otvoren je nagradni foto-konkurs koji ove godine nosi naziv Vrednosti. Na konkurs mogu da se prijave svi zainteresovani ljubitelji fotografije, amateri i profesionalci, bez obzira na njihovo prebivališe u Srbiji ili inostranstvu i njihove godine starosti.

Kako navode organizatori tema foto-konkursa podrazumeva odgovore na sledeća pitanja: Šta je za vas vredno i dragoceno? Šta cenite, na šta se oslanjate, šta vam daje nadu? Koji način života smatrate ispravnim i koje norme ponašanja važnim? Šta su za vas prave vrednosti?

Na konkurs se šalju fotografije snimljene tokom 2012. i 2013. godine. Jedan autor može da učestvuje sa najviše pet fotografija. Potrebno je da ih pošalje na e-mail adresu: nocmuzejaprogram@gmail.com. Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru: ime, prezime, adresu i telefon, kao i podatke o fotografiji: naziv fotografije, mesto i vreme kada je snimljena.

Pristigli radovi koji prođu selekciju žirija biće izloženi u Noći muzeja, 18. maja, a najuspešniji autori biće nagrađeni. Prvu nagradu, u iznosu od 500 evra, dobija autor najbolje fotografije. Konkurs je otvoren do 1. maja. Detalji o uslovima konkursa objavljeni su na sajtu: www.visart.rs.

Categories: