PMF na Sajmu obrazovanja

Sutra u Novom Sadu počinje Sajam obrazovanja Putokazi, a i ove godine Prirodno – matematički fakultet za posetioce priprema niz “čarolija” iz sveta nauke. Prirodno-matematički fakultet i Centar za promociju nauke neguju saradnju već duže vreme, te je logičan i ovogodišnji zajednički nastup na Sajmu sa izložbom Deset otvorenih pitanja nauke.

Izložba govori o najintrigantnijim temama koje decenijama i vekovima kopkaju naučnike. Svako od pitanja ukazuje na zadatke koje nauka do sada nije rešila, a koji bi u budućnosti mogli značajno da utiču na svakodnevicu. Posetioci izložbe mogu da glasaju za pitanje koje je po njima najintrigantnije, a Centar za promociju nauke iskoristiće rezultate glasanja kao putokaz ka oblastima koje građane najviše interesuju.

Svečano otvaranje Sajma zakazano je za 10 časova, a potom će ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović i pokrajinski resorni sekretar Dragoslav Petrović prošetati halom i posetiti izložbu na kojoj će ga dočekati Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke i prof.dr Neda Mimica Dukić, dekan PMF-a.

Categories: