Počasti Dragomiru Sokiću iz Sivca

Majstorski kandidat Dragomir Sokić iz Sivca pobednik je jučerašnjeg tradicionalnog 17. po redu Svetosavskog turnira u šahu. On je od 11 partija zabeležio deset pobeda i jednom remizirao, što mu je donelo zasluženo prvo mesto sa 10,5 poena. Pored skromne novčane nagrade Sokić je dobio i pehar u trajno vlasništvo.

Na stepeniku niže našao se član domaće Mladosti Stevica Ljubisavljević sa 10 poena, potom slede Miljan Ostojić sa 9,5, Dragan Čiča sa 7, dok je peto mesto pripalo Dušanu Popoviću iz Sivca koji je osvojio šest poena. I ovoj četvorici igrača su pripale skromne novčane nagrade.

Od igrača iz odžačke opštine dobar plasman su još ostvarili Stojko Milenković koji je bio šesti sa 5,5 poena, koliko je na sedmom mestu imao i Mladen Šipka.

Na turniru je ukupno učestvovalo 22 igrača koji su došli iz Sivca, Panonije, Kule, Ratkova, zatim iz dva kluba u Karavukovu i domaćih igraća. Turnir se igrao po “švajcarskom sistemu”, a svaki igrač imao je pet minuta vremena po jednoj partiji.

Ovu sportsku manifestaciju su uspešno organizovali članovi Šahovskog kluba Mladost iz Odžaka u čemu su im finansijski pomogli iz Opštinskog sportskog saveza, dok im je Sportsko-poslovni centar Odžaci besplatno ustupio salu gde se održavaju skupštinska zasedanja.

Kompletni rezultati i tabela mogu se preuzeti ovde.

Categories: