Bojana Danilov, teniski biser o kojem se priča

Svi teniski stručnjaci koji su do sad imali priliku da gledaju na delu Bojanu Danilov, slažu se u oceni da je ova desetogodišnja igračica “Tenis tim Hipola” iz Odžaka vrlo talentovana za “beli sport”. Ako se tome doda da ova odlična učenica OŠ “Vuk Karadžić” iz Deronja ima i fanatičan odnos prema treninzima i takmičenju, onda ne treba da čudi što je u prošloj godini ostvarila takve rezultate koji su je doveli do republičkog vrha u njenoj konkurenciji.

Na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u Subotici, Bojana je u konkurenciji 32 takmičarke osvojila visoko drugo mesto. Potom je usledilo Prvenstvo Srbije u Beloj Crkvi i Vršcu, gde je bila deveta. Da ovi rezultati nisu bili slučajni, videlo se na još nekoliko jakih turnira gde je osvajala prva mesta.

– Ovi rezultati su me obradovali i pokazali da mogu ravnopravno da se nosim sa svojim protivnicama. Nastaviću sa još upornijim radom, kako bih još više poboljšala svoju igru. Tenis mi oduzima dosta vremena, ali, ni jednog trenutka ne smem da zapostavim školu. Do sad sam bila odlična učenica, a tako mislim i da nastavim. Hoću da budem još bolja teniserka, a da bi ostvarila oba cilja u ovoj godini ću morati da radim još više. Neće mi to biti mnogo teško, jer volim da učim a i tenis sam u međuvremenu zavolela – kaže Bojana Danilov.

Rezultati koje je ova vredna devojčica ostvarila u prošloj godini, bili su povod da članovi komisije za izbor najboljih sportista proglase Bojanu za najperspektivniju sportistkinju opštine Odžaci. Ovom odlukom su sportski radnici skrenuli pažnju na dostignuća ove darovite teniserke, pa se može očekivati da će Opštinski sportski savez i lokalna samouprava ubuduće redovnije finansijski pomagati roditeljima i klubu, da Bojana odlazi na sve jače turnire bez kojih nema napretka.

Bojana Danilov i trener Igor Praća
– Vrlo sam zadovoljan rezultatima u prošloj godini. Tako nešto sam i očekivao, jer smo uložili puno truda, koji nam se isplatio. Na ovim takmičenjima su mnoge vrline Bojanine došle do izražaja, ali sam uočio i neke njene nedostatke kojima ćemo u ovoj godini posvetiti maksimalnu pažnju – kaže njen trener Igor Praća, koji od prvog dana radi sa ovom talentovanom igračicom.

Primetno je da Bojana ima dobar rad nogu, forhend i bekhend sasvim solidno izvodi, ali servis joj nije na potrebnoj tehničkoj visini. Zato će ove godine tom značajnom elementu biti posvećena puna pažnja, kaže njen trener.

Mlada Deronjčanka je sa tenisom počela da se bavi u šestoj godini. Prve godine se radilo tri puta nedeljno, a onda se prešlo na duplo veći broj sati, tako da sada na teren izlazi šest puta. Prve godine nije išla na turnire, a kad je savladala tenisku azbuku, počela je da igra i mečeve. Sticala je neophodno iskustvo i vrlo brzo je pokazala da ima dara za ovaj sport. To je prilikom prošlogodišnjeg gostovanja u Odžacima potvrdila i legendarna Jelena Genčić, a učinio je to i nedavno Dušan Vemić.

Categories: