SPS Odžaci: Obaveštenje radnicima nekadašnjih društvenih preduzeća

Iz Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Odžaci uputili su obaveštenje u kome se kaže da je grupa radnika iz Srbije uložila tužbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu zbog neisplaćenih zarada u društvenim preduzećima i da je u vezi sa tim Vlada Republike Srbije donela Uredbu o evidentiranju dospelih neizmirenih obaveza društvenih preduzeća po izvršnim presudama za potraživanja iz radnog odnosa.

Kako je objašnjeno, to znači da su svi bivši radnici koji poseduju pravosnažne presude i rešenje o izvršenju nadležnog suda zbog neisplaćenih neto zarada u društvenim preduzećima ili privrednim društvima sa većinskim društvenim kapitalom, stekli pravo na osnovu pomenute uredbe da podnesu dokumentaciju kojom dokazuju svoja potraživanja Agenciji za privatizaciju Republike Srbije, do 31. decembra 2012. godine.

Agencija će kada obradi podnetu dokumentaciju istu proslediti Ministarstvu finansija i privrede, koje će u roku od 90 dana informisati Vladu Srbije i predložiti način za regulisanje obaveza prema ovim radnicima.

U vezi sa tim, iz Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije obaveštavaju da će OO SPS-a, na čelu sa dr Đorđem Bogdanovićem, izaći u susret ovim radnicima i pružiće im besplatnu pomoć tako što će vršiti obradu dokumentacije u svojim prostorijama u Odžacima, u ulici Jurija Gagarina broj 23, počev od 11. oktobra svakog radnog dana u vremenu od 9 do 12 sati.

Categories: