Da li i šta učimo jedni od drugih

Sinoć je u Odžacima gostovao poznati akademik, lekar, psihijatar i književnik Vladeta Jerotić iz Beograda, koji je u sali Sportsko-poslovnog centra održao predavanje na temu: Da li i šta učimo jedni od drugih? O ovoj opštoj, ali uvek zanimljivoj temi on je govorio više od dva sata, a njegovo izlaganje sa velikom pažnjom pratilo je oko stotinak posetilaca.

Uvaženog gosta i prisutne u ime organizatora pozdravila je predsednica opštine Odžaci Izabela Šerić i direktorica Narodne biblioteke Branko Radičević Biljana Zlatković koja je tom prilikom rekla da je Jerotić tokom svog rada lutao kroz mnoge lavirinte raznih duša i tu nalazio mnoge odgovore o koje se mi i dan danas spotičemo.

Vladeta Jerotić je specijalizirao neuropsihijatriju, a potom i psihoterapiju. Radio je u Nemačkoj, Francuskoj i Švajcarskoj, a više decenija je bio šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice Dr Dragiša Mišović u Beogradu. Od 1985. godine kao profesor po pozivu predaje Pastirsku psihologiju i medicinu na Teološkom fakultetu u Beogradu. Razvio je obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti religije i psihoterapije, filozofije i psihijatrije. Održao je niz predavanja iz psihijatrije, religije i književnosti u gotovo svim većim gradovima širom zemlje. Na početku svog izlaganja u Odžacima zahvalio se organizatoru na pozivu i odabiru teme i publici koja je došla u tolikom broju.

Akademik Vladeta Jerotić je od onih ličnosti sa kojima vreme brzo proleti i stekao se utisak da se sa njim može razgovarati o svemu, tako da su na kraju predavanja usledila i pitanja sa kojima se susreće savremeni čovek.

Kako sinoć reče predavač „izgleda da celog života učimo, a da nikada ne naučimo dovoljno, ili ne naučimo ono što treba da učimo“.

Categories: