Ćirić: Tražićemo smenu Rackova!

Postalo je gotovo pravilo da svake godine u ovo vreme dolazi do potresa u Opštinskom fudbalskom savezu Odžaci. I prošle godine, kao i ove, povod za te sukobe su liste fudbalskih delegata koji treba da se nađu na Srpskoj, odnosno Vojvođanskoj ligi “Zapad”.

Predsednik OFS Odžaci Radoslav Rackov, koji je pre dva meseca počeo da troši drugi mandat na čelu ove organizacije predložio je, a Izvršni odbor Područnog fudbalskog saveza Sombor prihvatio da naredne sezone da delegat na Srpskoj ligi bude Branislav Radusin, dok se Saša Kostić sada našao po prvi put na Vojvođanskoj ligi.

Po mišljenju opštinske sudijske organizacije, na tim mestima su se trebali naći njihovi istaknutiji i zaslužniji članovi Ratko Ristić i Siniša Ćirić. Jedino nije bilo spora oko delegata za omladinsku Kvalitetnu ligu Vojvodine, jer se na obe liste našao dugogodišnji sportski radnik Jovan Dimitrijević.

– Pošto Rackov ni ovog puta nije poštovao mišljenje strukovne organizacije kod sastavljanja lista, mi smo doneli odluku da pokrenemo postupak za njegovu smenu sa mesta predsednika. Potrebno nam je da skupimo jednu trećinu članova Skupštine koja broji 27 članova i da to pitanje postavimo hitno na dnevni red. Verujemo da će većina klubova kao i trenerska organizacija dati podršku ovoj inicijativi, jer je predsednik na svoju ruku, ne konsultujući nikoga, progurao svoje kandidate. Takva njegova odluka mogla je da prođe da je to bilo na sednici Izvršnog odbora OFS Odžaci i da je ta lista dobila podršku većine. Pošto on nije ni zakazao sednicu, već je po svom ćefu odlučio o tako ozbiljnim stvarima, to nam je bio povod da tražimo njegovu smenu. Ovako više ne ide, verujemo da tako misli i većina članova Skupštine OFS Odžaci – kaže Siniša Ćirić, potpredsednik opštinskog Udruženja sudija i sudija instruktora.

Prošle godine se nešto slično dogodilo, što je dovelo do oštrih sporenja u ovoj organizaciji. Očito je da nisu izvučene prave pouke iz toga, pa se sada sve ponavlja u još drastičnijem obliku. Ovo je prilika da se konačno ustanove pravila demokratskog odlučivanja, kojih bi se svi morali pridržavati. Svako drugačije ponašanje predstavlja ozbiljnu uzurpaciju prava, što samo vodi u dalje nepomirljive i dugotrajne sukobe. Vreme je da to svi konačno shvate!

Categories: