Danas je Svetski dan Crvenog krsta

Pod sloganom „Mladi u akciji“ danas se obeležava Svetski dan Crvenog krsta. Kako je saopšteno iz Crvenog krsta Odžaci, danas počinje i Nedelja Crvenog krsta koja će trajati do 15. maja i u okviru koje će ta organizacija imati niz aktivnosti.

Sekretar Crvenog krsta Odžaci Radivoje Radivojević je najavio da će u četvrtak, 10. maja u Gimnaziji i ekonomskoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Odžacima biti održano predavanje namenjeno učenicima završnih razreda. Ovo predavanje biće podeljeno u dva dela. Prvi deo se odnosi na oblast davalaštva krvi, gde je za predavača angažovan dr Jovan Stričević iz Regionalnog centra za transfuziju krvi iz Sombora, dok će u drugom delu biti obrađena tema iz bezbednosti u saobraćaju, a predavač će biti policijski službenik Mikica Ristivojević, kaže Radivojević.

On dodaje da će na kraju predavanja aktivisti Crvenog krsta Odžaci, članovi ekipe Prve pomoći, obraditi realistički prikaz povreda, oboljenja i stanja, i na taj način će „Crveni krst Odžaci povezati značaj oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi sa svim nedaćama koje bezbednost u saobraćaju može da prouzrokuje usled raznih vrsta nepažnje.“

Categories: