Jednoglasno Ljubomir Spasić

Izborna skupština Udruženja trenera (Spasić u sredini)
Članovi Udruženja trenera opštine Odžaci su prihvatili činjenicu da su napravili grešku kada su na izbornoj skupštini bez kvoruma izabrali predsednika i sve ostale organe, kako to predviđa njihov Statut. Član ove organizacije Dragan Miletić je zbog tog propusta „zatalasao javnost“ ukazujući na nelegitimnost izabranih organa, što se nije dopalo njegovim kolegama, koji su u tom njegovom potezu videli samo nezadovoljstvo što nije dobio podršku u izboru za predsednika.

– Moji kritičari su sve ovo videli naopako. Ovde se radilo o drastičnom kršenju Statuta. Mi smo i prethodnih godina u dva navrata zakazivali skupštine, ali zbog kvoruma ih nijednom nismo mogli održati. Umesto da smo tada zaoštrili pitanje odgovornosti neaktivnih članova, nedovoljna većina je ovog puta htela da pogazi Statut, kako bi izabrali svoje predstavnike. U takvoj priči nisam hteo da učestvujem. O svemu sam u pisanoj formi obavestio nadležne fudbalske institucije, kako bi nešto preduzeli – jasan je Miletić.

I reagovali su brzo, tako što je samo četiri dana kasnije organizovana repriza izborne skupštine. Ovoga puta došlo je 15 od ukupno 22 člana Skupštine.

Za naslednika Zdenka Kiselje jednoglasno je izabran Ljubomir Spasić (72). Izabran je i Izvršni odbor u kome se pored novog predsednika nalaze još Kajica Seljakov, Nenad Đukić, Ivica Pančić i Saša Ignjatović.

U Nadzornom odboru su Svetislav Stevanović, Zoran Ćirić i Dragi Bogdanović. Za delegata na Skupštini Vojvodine izabran je Zoran Ćirić, dok će se u Skupštini PFS Sombor naći: Ljubomir i Milorad Spasić, Ivica Pančić, Kajica Seljakov, Svetislav Stevanović i Nikola Pavlović.

Novi čelnik trenerske organizacije ima zanimljivu profesionalnu biografiju. Radio je kao profesionalni trener pune dve decenije, a vrhunac karijere mu je bio krajem osamdesetih godina kada je bio selektor reprezentacije Togoa.

– Moramo smiriti strasti i posvetiti se znatno više struci nego prepucavanjima koja su nam nepotrebna. Ima dosta problema koje moramo rešavati zajednički – u pomirljivom tonu je posle izbora govorio Spasić.

Categories: