Коmemorativni skup povodom smrti dr Vlade Dimitrijevića

Povodom smrti dr Vlade Dimitrijevića iz Odžaka, koji je juče posle teške i kratke bolesti preminuo u 47. godini života, danas je u 12 sati u sali Opštinskog veća Opštine Odžaci održan komemorativni skup na kojem su pored članova uže porodice prisustvovale Vladine mnogobrojne kolege i prijatelji.

Nakon odavanja pošte minutom ćutanja, u ime Opštinskog veća, Opštinske uprave i svih građana odžačke opštine koji su dr Vladu Dimitrijevića poznavali, voleli i cenili oprostio se predsednik opštine Odžaci Predrag Cvetanović.

– Imao je jasne političke stavove, ali je i u velikoj meri doprineo normalizaciji svih odnosa u našoj opštini zato što, koliko se sećam, nikada nije nastupao kao političar, i to je ono što je najdragocenije kod njega. U njemu je čovek mogao uvek da vidi lekara, humanistu i velikog prijatelja. Zato je bio čovek koji nikada nije proizvodio konflikte, čovek koji je širio toleranciju i doprinosio da naša opština bude bolje mesto za život. Koliko je bio omiljen možda najbolje govore rezultati sa izbora za Savet Mesne zajednice Odžaci, gde je redovno dobijao najveći broj glasova. Godinama je bio aktivan, ali na jedan dostojanstven i ponosan način u najpozitivnijem smislu. Bila je čast poznavati takvog čoveka. Nadam se da će njegov lik i njegovo delo biti primer generacijama koje dolaze – rekao je predsednik Cvetanović na komemorativnom skupu.

Opraštajući se od kolege i dragocenog saradnika, direktor Doma zdravlja Odžaci dr Ljubomir Milenković je rekao da dr Dimitrijević nikada nije odbijao nijedan profesionalni zadatak, bio je izuzetno korektan u saradnji, zahvalan u svakom pogledu, ambiciozan i vredan, i kada se očekivalo da će pružiti najviše, teška i kratka bolest ugasila je jedan plodan i častan život.

Dr Vlada Dimitrijević je bio stalno zaposlen u Domu zdravlja u Odžacima kao lekar opšte medicine. Ostavio je neizbrisiv trag kao veliki čovek i humanista, koji je bio veoma omiljen među pacijentima kojima je često pružao i mnogo više od čistog profesionalnog odnosa.

Član Opštinskog veća je bio od 2010. godine gde se predano zalagao za napredak svoje sredine, naročito u oblasti zdravstva i socijalne zaštite. Odbornik u Skupštini opštine Odžaci od 2006. do 2009. godine, dugogodišnji aktivista Demokratske stranke i član Opštinskog odbora DS od 2000. godine, a od 2001. stalno je bio u Savetu Mesne zajednice Odžaci i aktivno se zalagao za rešavanje lokalnih problema. Aktivan na mnogim poljima i pravi zaljubljenik u Odžake širio je toleranciju, optimizam i imao razumevanja za sve.

Poslednje dane svog života proveo je kontinuirano radeći na jednoj knjizi o znamenitim Odžačanima, i velika želja mu je bila da dočeka da ta knjiga ugleda svetlost dana.

Dom zdravlja i celokupna sredina pretrpeli su veliki gubitak, a najveći njegova supruga Danka, ćerka Jelena, majka Dušanka i sestra Sanja.

Dr Vlada Dimitrijević sahranjen je danas u 14 sati na Gradskom groblju u Odžacima.

Categories: