Atletičari iz opštine Odžaci sjajni na 12. Školskoj olimpijadi Srbije

Izuzetne rezultate ostvarili su atletičari iz opštine Odžaci na 12. Olimpijskim sportskim igrama učenika Srbije koje su održane od 24. do 30. maja u Novom Sadu. Osvojene su dve medalje – zlatna i bronzana.

Učenik osmog razreda OŠ “Marko Orešković” iz Bačkog Gračaca, Nemanja Jovanović, osvojio je prvo mesto u trci na 100 metara. Nemanja je pomeo konkurenciju završivši trku za sjajnih 11,78 sekundi i postao je prvak države u najbržoj atletskoj disciplini. Nastavnik je Nikola Ćelić.

Bacač kugle Milan Đurđević iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama, nastavio je niz odličnih rezultata na najvišem nivou takmičenju osvajanjem trećeg mesta sa 13,28 metara, u konkurenciji učenika 7. i 8. razreda. Nastavnik je Bojana Todorović.

Tadija Ivanović, učenik 4. razreda OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu, zauzeo je četvrto mesto u skoku udalj iz zone sa preskočenih 4 metra. Nastavnik je Jelena Ignjatić.

Na Školskoj olimpijadi učestvovalo je više od 6.000 đaka u 14 sportova. Organizatori su bili Grad Novi Sad i Savez za školski sport Srbije.

Categories: