Turnir u Odžacima okupio mlade nade tenisa

Na otvorenom turniru za decu koji je za vikend organizovao Teniski klub “Odžaci” nastupile su mlade nade ovog sporta koje prave prve teniske korake.

Kalina iz Odžaka i Mia iz Šida su bile među učesnicima turnira
Desetak devojčica i dečaka uzrasta od šest do osam godina uzelo je učešće u ovom takmičenju crvenog nivoa, prema pravilima koja su prilagođena uzrastu dece i nivou teniskog znanja.

Mali igrači pokazali su svoj talenat i ljubav prema tenisu na dva mini-terena u hali Sportskog centra Odžaci.

Mia Momčilović iz Šida ima šest, a Kalina Miljković iz Odžaka sedam i po godina. Obe treniraju tenis oko dve godine i takmičile su se sa svojim vršnjacima.

– Lepo je kad pobediš, dobiješ medalju, trofej. Protivnici su danas neki dobri, neki malo manje – ispričale su nam ove devojčice koje su pokazale da se kroz tenis stvaraju prijateljstva i uči fer-plej ponašanje.

Tenis i sport bi trebalo da pomognu da deca rastu zdravo, a cilj turnira je da što više dece izabere teniski teren kao mesto odrastanja.

Mihajlo Sujer, sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci
Teniski klub “Odžaci” sa svojom školom tenisa nastavlja tradiciju belog sporta koja je u Odžacima duga preko stotinu godina.

– Vratili smo se organizaciji turnira u okviru Teniskog saveza Srbije i Teniskog saveza Vojvodine, to je jedna važna stvar. Deca koja treniraju sada imaju priliku da vide i drugu decu koja igraju tenis i koja se takmiče. Teniski klub u Odžacima je oživeo u smislu rada sa decom i ovaj turnir je samo početak jedne lepe priče koja će se nastaviti tokom leta na terenima kod “Hipola”. Za mene je važno da tenis kao sport koji u našoj opštini ima dugu tradiciju živi, a živeće samo ako deci stvorimo uslove za bavljenje tenisom. U Teniskom klubu “Odžaci” ti uslovi što se tiče stručnosti postoje, sve ostalo je u entuzijazmu i radu u budućnosti – rekao je Mihajlo Sujer, sekretar Sportskog saveza opštine Odžaci.

Mali teniseri i teniserke su kući odneli medalje, a najveća nagrada organizatorima turnira su iskreni osmesi najmlađih i pozitivni sportski duh.

Categories: