Sofiji druga nagrada na likovnom konkursu Novosadskog dečijeg kulturnog centra

Na 2. likovnom konkursu za decu i mlade koji je na temu “Umetnost/umetnik je…” raspisao Novosadski dečiji kulturni centar, drugu nagradu u kategoriji predškolskog uzrasta osvojila je Sofija Petković iz Predškolske ustanove “Poletarac” u Odžacima.

Sofiji je nagrada uručena na otvaranju međunarodne izložbe koje je održano u subotu, 3. februara.

Na konkurs je pristiglo 1.629 radova iz 190 ustanova iz Srbije i regiona. Stručni žiri u sastavu Ljubica Tankosić, autor konkursa, likovni pedagog, diplomirani grafičar i profesor likovne kulture, Dragan Jajić, likovni pedagog, diplomirani grafičar, Viktorija Čikoš, diplomirani dizajner, profesor likovne kulture i Biljana Balog, diplomirani slikar, profesor likovne kulture, za izlaganje je izabrao 220 radova, a nagradio 36 učesnika u pet kategorija.

Kako Novosadski dečiji kulturni centar nastoji da razvija i neguje različite vrste umetnosti namenjene dečjem uzrastu, učesnici konkursa, deca od najmlađeg uzrasta do završene srednje škole, ove godine imali su zadatak da na papir prenesu i likovno predstave neku od različitih vrsta umetnosti ili način na koji zamišljaju proses stvaranja nekog umetničkog dela koje ih opčinjava.

Kako su se učesnici snašli i odgovorili na zadatu temu, posetioci izložbe mogu da vide do 29. februara, svakog radnog dana od 10 do 15.30 sati u galeriji Novosadskog dečijeg kulturnog centra na adresi Radnička 20, prvi sprat.

Categories: