Zorana Stoiljković najbolje rangirani ženski fudbalski sudija u Vojvodini

Organizacija sudija Grada Novog Sada organizuje besplatnu školu za fudbalske sudije koja počinje 19. februara, a tim povodom za portal MaxBet Sport govorila je fudbalski sudija Zorana Stoiljković, koja je rodom iz Karavukova.

Privatna arhiva
Zorana je član Izvršnog odbora Organizacije sudija Novog Sada i smatra da je škola za fudbalske sudije odlična prilika za sve ljubitelje ovog sporta koji žele da se fudbalom bavi na specifičan način.

– Ovo je idealna prilika da stignete do najvećih fudbalskih događaja i delite teren sa najvećim fudbalskim zvezdama. Sudijski poziv vam omogućava da upoznate mnogo različitih ljudi, kultura i da proputuje svetom. I zato ovim putem pozivam sve mlade koji su zainteresovani da postanu deo naše porodice – rekla je Zorana.

Pojava žena na fudbalskim terenima je sve zastupljenija. Jedan od takvih primera u srpskom fudbalu je upravo rođena Karavukovčanka, koja je najbolje rangirani ženski sudija u Vojvodini i jedan od najperspektivnijih u Srbiji.

Upravo je Zorana doživela da deli teren sa jednom velikom ženskom fudbalskom zvezdom.

– Prošle godine imala sam priliku da sudim mladoj selekciji Španije tokom kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. To je ekipa koja je u tom trenutku bila aktuelni svetski šampion, a kasnije osvojila i upravo spomenuto Evropsko prvenstvo. Tu generaciju predvodila je Viki Lopez koja sada trese mreže u Ligi šampiona u dresu Barselone, a bila je proglašena i za najbolju mladu fudbalerku sveta – zaključuje Zorana Stoiljković.

Izvor: MaxBet Sport/Matija Tepavčević

Categories: