Branko Babić učenicima Gimnazije i ekonomske škole deli savete kako da kreiraju uspešan biznis

U četvrtak, 25. januara, u svečanoj sali Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima predavanje je održao Branko Babić, uspešni preduzetnik i nekadašnji učenik te srednje škole.

Branko je održao predavanje o preduzetništvu i početnim koracima u započinjavaju svog biznisa, čime je nastavio saradnju sa školom.

Nakon što je početkom ove školske godine obezbedio komplete udžbenika za sve prvake i stipendije za one odlične, ovim predavanjem, koje je tek početno u nizu predavanja koja će Branko Babić održati Gimnaziji i ekonomskoj školi, omogućeno je svim zainteresovanim učenicima da dobiju korisne i praktične savete o tome kako započeti svoj biznis i kako u tom postati uspešan.

Kroz vlastiti primer, ali analizirajući i primere drugih uspešnih biznismena, razgovaralo se o teškom i zahtevnom putu od poslovne ideje do njene realizacije. Učenici su dobili praktične i korisne savete iz prve ruke o tome kako krenuti u vlastite poslovne poduhvate, na šta obratiti pažnju i kako planirati svoje naredne korake.

Babić se osvrnuo i na svoje školovanje, naglasivši da baš gimnazija, kao izbor srednjoškolskog obrazovanja, daje potrebnu širinu u razmišljanju i planiranju budućim preduzetnicima, ostavljajući im prostora da tragaju za onim što ih interesuje i u čemu će se u budućnosti pronaći.

Nakon prijatnog i zanimljivog razgovora, desetak učenika, koji su hrabro izneli svoje zamisli o budućim poslovnim planovima, dobilo je i priliku da im upravo Branko bude mentor i pomogne u realizaciji onog što su planirali. Jer, kako je i sam istakao, savet, razumevanje i pomoć u pravom trenutku je ono što je neprocenjivo u svetu biznisa, a on želi da svojoj sredini i mladima koji tek počinju, pomogne u tome.

Predavanje, koje se pretočilo u druženje i razgovor sa učenicima, bilo je ohrabrujuće i podsticajno za mlade ljude, koji tek tragaju za svojim interesovanjima i planiraju svoju budućnost u poslovnom svetu.

Iz škole se zahvaljuju Branku Babiću na izdvojenom vremenu i iskrenoj želji da pomogne mladim, budućim preduzetnicima. To je lep primer uspešnosti i nesebičnosti, na koji se mogu ugledati, naveli su iz Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj”.

Categories: