Bodibilder Dušan Jovanović iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u karijeri

Bodibilder Dušan Jovanović (58) iz Karavukova je velikoj kolekciji medalja i pehara, pridodao nove sa takmičenja širom Evrope.

Član kluba “Hajduk Titan” iz Kule sumirao je proteklu godinu koja je, kako sam kaže, jedna od najuspešnijih u njegovoj profesionalnoj karijeri koja traje punih 19 sezona.

Međunarodna takmičenja u Rimu, Brnu i Limasolu koja su održana tokom maja i juna, i ostvareni rezultati, bili su najava još uspešnijeg jesenjeg dela sezone.

– Cela prolećna sezona je bila zapažena, sa dobrim rezultatima, što je u meni probudilo želju da i na jesen krenem što jače. U avgustu je bio “Velikogospojinski kup” u Zrenjaninu, na kome su bili učesnici iz Mađarske, Kanade i bilo dosta dobrih šampiona iz Srbije. Tu sam u konkurenciji veterana starijih od 55 godina bio pobednik, posle toga sam bio u Iverdonu, na “Helvetia bodi kupu”, gde sam imao veliku pomoć od naših zemljaka, Gabrijele i Valentina Manića iz Karavukova, koji su mi pomogli oko odlaska na takmičenje, putovanja i smeštaja. U Švajcarskoj sam ostvario i najzapaženije rezultate. Bio sam u dve kategorije pobednik, uz jedno osvojeno drugo mesto i sa tri pehara sam bio najuspešniji takmičar – ispričao nam je Jovanović.

Jovanović ističe da je bodibilding dosta skup i zahtevan sport koji od takmičara traži velika odricanja. Ovaj sada već veteran primer je disciplinovanog sportiste kome i daleko mlađi takmičari mogu da pozavide na fizičkoj spremi i kondiciji.

Naš sagovornik je počeo kao fudbaler, a pre nepune tri decenije odabrao je teretanu i ne planira da završava sportsku karijeru.

– Nastavljam sa treninzima, mojom ishranom, proteinskom dijetom, nadam se da ću uz dobro zdravlje i pomoć sponzora ostvariti odlazak na takmičenja koja budu u ovoj godini – kaže Jovanović.

Karavukovčanin je bio učesnik najvećih i prestižnih takmičenja u bodibildingu na međunarodnoj sceni, a prvu pobedu na Svetskom prvenstvu ostvario je 2015. godine. Lane se ponovo oprobao na najvećoj svetskoj smotri koja je održana u Rimu.

– Posle devet godina ponovo sam nastupio na Svetskom prvenstvu u tom savezu, tada sam bio šestoplasirani i bio sam srećan što sam se popeo na pobedničko postolje, a ovog puta sam bio drugoplasirani i postao sam vicešampion sveta u lakoj kategoriji. Sezonu sam završio u oktobru na velikom internacionalnom takmičenjui u Parizu, gde sam u dve kategorije osvojio bronzanu medalju – rekao je Jovanović.

Među ostvarenjima Dušana Jovanovića nalaze se titule sa svetskih takmičenja, kao i osvojenih 79 pehara i 131 medalja.

Rezultati ovog bodibildera nisu prošli nezapaženo, tako da je 2018. proglašen za jednog od najuspešnijih sportista Vojvodine u tradicionalnom izboru lista “Dnevnik”.

Categories: