Katolička crkva u Odžacima otvorila vrata ljubiteljima muzike na Božićnom koncertu

Božićni koncert koji je održan 29. decembra u Crkvi Svetog arkanđela Mihaela bio je poklon Udruženja Nemaca opštine Odžaci sugrađanima za praznike i kraj godine.

Tradicionalne božićne pesme na raznolikim jezicima, zbog dobre akustike odžačke crkve lepo su zvučale u izvođenju solistkinje Milice Majstorac, koja je nastupila uz klavirsku pratnju Olivere Macakanje.

Veliki broj vernika i ljubitelja muzike nije propustio priliku da uživa u pažljivo biranom repertoaru i zajedno proslavi prazničnu sezonu u duhu radosti, jedinstva i davanja.

– Božićni koncert je ove godine malo drugačiji, nastupa naša Odžačanka Milica Majstorac i ja negde mogu da najavim da ćemo pokušati da tokom marta napravimo audiciju za jedan dečji i jedan odrasli hor u Odžacima. Koncert je jedan lep uvod za to što planiramo i Milica će svojim nastupom dati jedan poseban ton praznicima, a ona će biti i ta koja će voditi tu priču sa horom. Zbog toga večeras imam duplo zadovoljstvo, jeste da nismo mogli održati Božićni koncert u planiranom programu, ali kao što to uvek biva ovakve izazovne situacije izvlače iz nas najbolje i možemo biti ponosni i sretni zbog toga kako je koncert protekao – kazao je Mihajlo Sujer, predsednik Udruženja Nemaca opštine Odžaci.

Koncert je organizovan u saradnji sa Rimokatoličkom župom i pod pokroviteljstvom Opštine Odžaci. Prisutan je bio i predsednik Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine Mihael Plac.

– Kao i svake godine jedan od božićnih koncerata koje Nemci organizuju održan je u Odžacima. Međutim, koncert je ovde uvek poseban s obzirom na tradiciju koju su Nemci ovde ostavili i s obzirom na aktivnosti Udruženja iz Odžaka koje nas uvek obraduje i uvek nekako iskombinuje da to bude poslednji koncert u godini. Uvek se radujemo dolasku i na sve načine gledamo da podržimo aktivnosti naše zajednice u Odžacima – rekao je Plac.

Atmosfera proteklog Božića još uvek je živa, a za one koji slave po starom kalendaru, koncert je bio dobra prilika da se duhovno pripreme za proslavu velikog hrišćanskog praznika.

Categories: