Muzička škola priredila novogodišnje koncerte: U susret praznicima zasjale muzičke zvezdice

Svaki koncert učenika Muzičke škole “Petar Konjović” Sombor, izdvojenog odeljenja u Odžacima, donese radost publici. Tako je bilo i na sada već tradicionalnim novogodišnjim koncertima koji su bili puni pozitivne energije, osmeha i lepote u svakom pogledu, repertoar odabranih kompozicija vrlo raznolik, a sala obe večeri puna ljudi koji su došli da podrže mlade muzičare i čuju ono što su učenici sa svojim profesorima naučili da sviraju i pevaju.

Deca su uz puno rada spremila razne kompozicije koje su se potrudili da izvedu najbolje što mogu i pokažu koliko su muzički napredovali, a sve je upotpunjeno klavirskom pratnjom profesora Miloša Mitića.

Predstavili su se učenici sa svih odseka, od najmlađih kojima su to prvi javni nastupi do onih koji već imaju dosta koncertnog iskustva i osvajali su nagrade na takmičenjima.

– Završetak prvog polugodišta obeležićemo sa dva novogodišnja koncerta. Sumiramo utiske i rad naše dece, a prošle nedelje su nas obradovale dve učenice solo pevanja iz klase Milice Majstorac koje su ostvarile zapažen rezultat na takmičenju “Artisti della Voce” u Novom Sadu. Na raspustu ćemo se odmoriti od školskih obaveza i pripremiti se za nove radne aktivnosti koje nas očekuju u drugom polugodištu – kazala je Jasna Panić, nastavnica harmonike i koordinatorka izdvojenog odeljenja u Odžacima.

Premda je na koncertima gde sva deca zaslužuju pohvale za svoj trud i rad nezahvalno nekoga izdvojiti, pomenimo Emu Vogrinc i Zoranu Beronju koje su talenat dokazale na pomenutom međunarodnom takmičenju solo pevača u Novom Sadu, gde su osvojile prve nagrade, a obe učenice uporedo pohađaju i odsek klavira u klasi profesora Milorada Ćirića.

– Mnogo volim muziku i od malena pevam, sviram. Na takmičenju u Novom Sadu sam imala 90 od 100 bodova i osvojila sam prvu nagradu, a pored toga sam dobila i nagradu za najmlađu učesnicu – rekla je Zorana Beronja, učenica drugog razreda.

Nekadašnja učenica Muzičke škole u Odžacima, Stanislava Đorđević, bila je gošća na koncertu i rekla nam je da je bilo zadovoljstvo ponovo nastupiti na poznatoj sceni.

– Prvenstveno mogu da kažem da mi je bilo veoma drago što sam večeras bila deo ovog koncerta, jer sam ne tako davno i ja bila učenik ove iste škole, odakle sam nastavila Srednju muzičku školu “Petar Konjović”, a danas sam na trećoj godini Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Mogu reći da mi je ova škola samo dobro donela i da joj se uvek ovako rado vraćam, kao gost i kao pomoć na koncertima – ispričala je ova studentkinja etnomuzikologije.

Pedesetoro učenika sa svih instrumentalnih odseka muziciralo je na zajedničkim novogodišnjim koncertima, nastupili su solo pevači i hor, a od ove školske godine u Muzičkoj školi u Odžacima postoji i odsek viole, tako da je publika imala priliku da čuje još jedan novi instrument.

Categories: