Meštanka Odžaka rodila dečaka na putu do Betanije, filmsku jurnjavu prepričao vozač Stevan Silađi

Stevanu Silađiju iz Odžaka komšinica se porodila na zadnjem sedištu auta dok ju je vozio u Novi Sad, u Betaniju.

Privatna arhiva Stevana Silađija
Na svet je donela dečaka, i to sve uz pratnju policije. Porodilja je nosila blizance, te je drugi momak na svet došao carskim rezom. Kako nije bilo ni vremena ni mogućnosti, mama je pomogla ćerki da na svet donese dečaka.

Silađi je svoje iskustvo podelio sa pratiocima na Fejsbuku, gde je objasnio šta se tačno dogodilo u noći između subote i nedelje.

Za “Dnevnik” kaže da nije očekivao da će toliko ljudi reagovati i da mu je drago što je sve proteklo u najboljem redu.

– Pozvao me je komšija Tihomir i to u večernjim satima, te me obavestio da mu je ćerka Marina dobila trudove i da treba da je vozim u bolnicu. Sa nama je krenula i Marinina mama. Krećem ka Somboru, međutim, Ruža me obavesti, da treba da idemo u Betaniju. Okrećem se i pun gas. Prelazimo Petrovački most i Marina viče da joj je pukao vodenjak. Pred rumenačkim krivinama, Marina viče porađam se, a ja u šoku. Prvo što mi pada na pamet, nema stajanja, treba mi patrola ispred mene. Ubiću nekoga kako vozim i okrećem 192 – priča za “Dnevnik” Silađi.

Međutim, dok je vozio čuo je kako beba plače u kolima. Pomišlja porodila se, a samo jedno plače, a nosi blizance, gde je drugo?! U tom dobija i centralu Policijske uprave Novi Sad.

– Ukratko objašnjavam situaciju, diktiram model auta, registarske tablice i tražim da šalju patrolu pred mene i da obaveste Betaniju. Sve vreme sam na vezi sa policijom. Ruža uveliko visi naglavačke preko prednjeg ka zadnjem sedištu. Ulazim u grad i hvala bogu, patrola se stvorila ni od kud. Obilaze me, tu je i sirena, rotacija ispred mene, nisam ih ni primetio u retrovizoru, scena kao iz američkih filmova – priča Silađi.

Izvor: Dnevnik

Categories: