Zlatna pesnica Konstantinu Dejanoviću i Ani Slavnić (FOTO)

Na 14. internacionalnom kupu u borilačkim veštinama “Zlatna pesnica” u Odžacima za vikend je učestvovalo 300 takmičara u karateu i tekvondou, a još 70 takmičara nastupilo je u disciplini lajt sanda. Takmičari su predstavljali 37 klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Rusije.

Takmičenje u karateu je organizovano za sve uzrasne kategorije, u katama i borbama, pojedinačno i ekipno, i podeljeno je mnogo kompleta medalja.

Mlade nade šotokan karatea imale su priliku da pokažu umeće i veštinu u jakoj konkurenciji. Anđela Šljukić je jedna od vedeta KK “Master T&M” iz Kule.

– Bavim se karateom od svoje šeste godine, volim taj sport zato što želim da znam da se odbranim od nekoga, imam dosta iskustva sa takmičenja, kako evropskih tako i manjih, i želim da nastavim da treniram karate – ispričala je Anđela.

Željana Velemir je uspešna takmičarka domaćina SBK “Mladost” iz Odžaka i, kako sama kaže, budući karate sudija.

– Karate treniram preko devet godine i trenutno se pripremam za polaganje za crni pojas koje je u avgustu. Više puta sam bila državna i prvakinja Vojvodine u mom sportu. Karate volim zato što nas priprema za dalji život i svideo mi zbog priče mog tate, jer je i on trenirao karate kao mali. To je jedan od glavnih razloga zašto sam i ja krenula da treniram, vremenom mi se svidelo i nastavljam dalje, planiram nakon polaganja za crni pojas da polažem i za sudiju – rekla je Željana.

U okviru iste manifestacije održan je Kup Vojvodine u kungfu vušu sportu – disciplina lajt sanda, gde su viđene vrlo kvalitetne borbe, naročito u starijim uzrasnim kategorijama. Takođe je organizovano i promotivno takmičenje u tehničkoj disciplini brzinskog udaranja nogom u fokuser.

Organizatori “Zlatne pesnice” su Sportski borilački klub “Mladost” i Tekvondo klub “Orao” iz Odžaka, Šotokan karate savez Srbije i Srpski kungfu vušu savez.

– Kao glavni organizator i predsednik kluba veoma sa zadovoljan i odzivom i atmosferom koja se ovde događa, jedna drugarska i prijateljska atmosfera. Nadam se da će kao i u svih prethodnih trinaest izdanja “Zlatne pesnice” sve proći u najboljem redu, da neće biti povreda što je za nas najvažnije. Imamo jako kvalitetne sudije u karateu i vušuu koji će se pobrinuti da pobede najbolji i za nas domaćine to je osnovno – rekao je Milosav Milosavljević, predsednik SBK “Mladost” Odžaci.

“Zlatnu pesnicu” je otvorio Aco Ćirović, selektor Šotokan karate saveza Srbije.

– Karate sam po sebi je vrlo zastupljen svuda u svetu, pa naravno i kod nas. Mislim da smo po masovnosti četvrti ili peti sport, tako da je i prirodno da se danas pojavi više od trideset klubova i da ima ovoliko veliki broj takmičara. Skupiti 300 takmičara na jednom mestu je stvarno veliki uspeh, to pokazuje da se u klubovima radi dobro i da će se nastaviti sa tim trendom. Mi radimo dobar karate, govorim o Šotokan karate savezu Srbije, i to potvrđujemo kako na međunarodnoj tako i na domaćoj sceni koja je takođe vrlo jaka – kazao je Ćirović.

Zlatnu pesnicu u borbama u konkurenciji seniora – apsolutna kategorija, osvojio je Konstantin Dejanović iz KK “Sensei” Inđija, a kod seniorki Ana Slavnić iz KK “Splinter” iz Beograda.

Titulu najboljeg takmičara u katama ponela je Milica Radić iz KK “Sensei” Inđija. U kungfu vušu disciplini lajt sanda, titulu i pehar šampiona Zlatne pesnice poneo je Vladimir Boberić iz KBS “Tigrovi” Žabalj.

U generalnom plasmanu klubova prvo mesto je zauzeo KK “Partizan” iz Apatina, ispred KK “Slavija” iz Bača i KK “Sensei” iz Inđije.

Internacionalni kup “Zlatna pesnica” je tradicionalno jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u Odžacima, koju su i ove godine podržali Opština Odžaci, Sportski savez opštine Odžaci i Sportski centar Odžaci pod čijim krovom se okupilo više stotina takmičara, trenera, sudija, predstavnika klubova i roditelja mladih sportista. Pomogli su i sponzori.

Categories: