Poziv za besplatne radionice programiranja i robotike za devojčice iz opštine Odžaci

Organizacija IRIDA i Dečiji inovacioni centar pozivaju devojčice iz cele opštine Odžaci da se prijave na besplatne radionice programiranja i robotike.

Promo
Nije potrebno prethodno znanje i iskustvo u programiranju i robotici, kao ni da devojčice imaju svoj lični računar da bi učestvovale u radionicama.

Na radionicama, devojčice će učiti programiranje na zabavan način, kroz igru i zanimljive projekte, praviće robote koristeći Lego Education setove koje će programirati u Scratch Junior-u, Scrratch-u ili Python-u, u zavisnosti od uzrasta.

Radionice će zapravo biti priprema za njihovo učešće na takmičenju “Vukobratovićevi dani robotike” koje će se održati krajem novembra 2023. godine u Beogradu, a kroz koje organizatori žele da ih dodatno motivišu i osnaže da zakorače u svet programiranja, robotike i elektronike.

Radionice će se održavati u oktobru i novembru, svake nedelje od 10 do 12 časova u Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Odžacima. Planirano je ukupno osam radionica, a tačan dan i termin biće određen u dogovoru sa polaznicama. U prvom mesecu sve devojčice će raditi zajedno, dok će se u drugom mesecu podeliti u timove kako bi se pripremale za predstojeće takmičenje.

Rok za prijavu je do 1. oktobra, a sve zainteresovane devojčice će moći da se prijave uz saglasnost roditelja/staratelja putem onlajn prijavnog formulara koji se nalazi na sledećem linku.

Radionice sprovode IRIDA i Dečiji inovacioni centar. Sa devojčicama će raditi četiri mentora/ke IRIDE i Dečijeg inovacionog centra koji će sa sobom doneti opremu, edukativne setove za programiranje i robotiku i računare potrebne za rad.

Categories: