U opštini Odžaci se rade putevi i rekonstruiše objekat za budući Kulturni centar

Opština Odžaci deo je velikog investicionog ciklusa, zahvaljujući kojem se izvode radovi na izgradnji brojnih objekata širom zemlje, objavljeno je na sajtu lokalne samouprave na kome su nadležni izvestili o aktivnosti predsednika opštine Odžaci Gorana Nikolića, koji je sa saradnicima obišao nekoliko gradilišta u opštini.

Zahvaljujući Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javnom preduzeću “Putevi Srbije”, koji su prepoznali potrebe stanovnika i izašli u susret molbi lokalne samouprave, rehabilituju se državni putevi kroz opštinu Odžaci. Trenutno je u toku postavljanje prvog od dva sloja asfalta na deonici puta između Lalića i Odžaka u dužini od 7,3 kilometra, a radove izvodi “Vojvodinaput-Bačkaput”.

Istovremeno su u toku i pripremni radovi za asfaltiranje državnog puta između Srpskog Miletića i Bogojeva, koje izvodi “Vojput” iz Subotice. Vredi pomenuti da su ovog leta već završeni radovi na rehabilitaciji puteva kroz Ratkovo, Srpski Miletić i Bogojevo.

Predsednik opštine sa saradnicima obišao je i završne radove na pešačkoj stazi od Odžaka prema kanalu Dunav-Tisa-Dunav, a zahvaljujući kojoj će svi stanovnici Odžaka, kao i svi posetioci imati novo, moderno, uređeno i osvetljeno šetalište.

U Odžacima je u toku sveobuhvatna rekonstrukcija objekta koji će postati Kulturni centar, na ovaj način će Odžaci po prvi put dobiti objekat namenjen kulturnim sadržajima poput koncerata, predstava i izložbi. Vrednost investicije iznosi 68 miliona dinara, a samo je za radove koji će doprineti akustici prostora planirano 17 miliona dinara.

Kako se navodi, svi navedeni radovi za cilj imaju stvaranje uslova za bolji, sadržajniji i uspešniji život stanovnika opštine Odžaci, jer pored savremenijih i bezbednijih puteva, građani opštine Odžaci po prvi put dobijaju Kulturni centar, a izgradnjom pešačke staze po prvi put će kanal DTD postati lako dostupan svima za rekreaciju i uživanje u prirodi.

Fotografije: Opština Odžaci

Categories: