Škole ne rade ni naredne nedelje, 17. februar neradan dan

Na osnovu preporuke Ministarstva prosvete i nauke i Vlade Republike Srbije Opštinsko veće opštine Odžaci je u petak donelo odluku da Predškolska ustanova “Poletarac”, kao i osnovne i srednje škole u opštini Odžaci neće raditi u periodu od 13. do 17. februara.

Ova odluka doneta je iz razloga izuzetno niskih temperatura i potrebe uštede energenata za grejanje, navedeno je u saopštenju.

Javna rasveta u Odžacima od 19 sati do 5 sati ujutru

Prethodnih dana je sa svih nivoa vlasti, od predsednika države do opštinskih i gradskih štabova za vanredne situacije, na građane apelovano da racionalno troše električnu energiju kako bi se očuvala stabilnost elektroenergetskog sistema. U skladu sa ovim apelima, Opštinski štab za vanredne situacije je doneo odluku da se u cilju smanjenja potrošnje električne energije javna rasveta u Odžacima pali u 19, a gasi u 5 časova.

Kako je navedeno u saopštenju, ispituju se tehničke mogućnosti za ovakav režim rada javne rasvete i u ostalim mesnim zajednicama na području opštine. Štab nije u mogućnosti da utiče na plan isključenja električne energije privrednim subjektima od strane “Elektrodistribucije Sombor” koji će biti sačinjen u skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije.

Razmatrajući situaciju u opštini Odžaci nakon uvođenja vanredne situacije, Štab je konstatovao da je stanje redovno, da su putevi i ulice očišćeni na zadovoljavajući način i prohodni su. Snabdevanje građana strujom i vodom je redovno.

Sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije saopšteno je da će, čim budu stvoreni tehnički uslovi, JKP “Usluga” Odžaci početi sa iznošenjem snega iz Ulice Jurija Gagarina, na potezu od Hotela do Sportsko-poslovnog centra, zatim sa Trga 22. oktobar i Ulice Knez Mihajlove, od Somborske do Bačke ulice.

Vlada Srbije: petak neradan dan

U cilju zaštite energetskog sektora države Vlada Srbije donela je sinoć odluku da petak, 17. februar bude neradan dan.

Takođe, Vlada je preporučila da državni organi i institucije, ustanove, lokalna samouprava i privredni subjekti u ponedeljak, 13. i utorak 14. februara minimiziraju proces rada, ili, ukoliko postoji mogućnost, u potpunosti obustave rad.

Categories: