Zlatni kotlić Odžaka 20. avgusta

Takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša “Zlatni kotlić Odžaka” biće održano u nedelju, 20. avgusta, u okviru manifestacije “Dani Crvenokose boginje”.

Vesna Petković, direktorka TO Opštine Odžaci
U toku je prijava učesnika koji će se nadmetati za titulu najboljeg majstora ribljeg paprikaša.

Može da učestvuje svako ko uplati kotizaciju od 3.000 dinara po ekipi i prihvati sve propozicije takmičenja.

– Novina je da će uz ribu koju obezbeđuje Turistička organizacija, svaki takmičar moći da ubaci ribu po svojoj želji, s tim što će za ocenjivanje moći predati isključivo potkovicu šarana koga je dobio od organizatora. Takođe, prema propozicijama nisu dozvoljeni veštački poboljšivači ukusa. Turistička organizacija obezbeđuje tri kilograma očišćene ribe, i to je novina, do sada je bilo dva i po kilograma ribe. Svaka ekipa će dobiti i dve vekne hleba, kao i majicu za kuvara – kaže Vesna Petković, direktorka Turističke organizacije opštine Odžaci.

Kao i prethodnih godina, kuvaće se isključivo na plin, a prijava ekipa je do petka, 18. avgusta.

Stručni žiri će ocenjivati takmičarske paprikaše i nagraditi tri najbolja kuvara. Nagrade su kotlići sa tronošcima.

– Svake godine imamo veliko interesovanje ljudi, prvenstveno jer je ovo jedno lepo druženje, pa tek onda samo takmičenje. Ove godine će nas zabavljati jedan lokalni bend, kulturno-umetnička društva, toga dana će udruženja žena iz naše opštine izlagati svoje slatke i slane poslastice i ručne radove – navodi Vesna Petković.

“Dani Crvenokose boginje” biće održani 18, 19. i 20. avgusta pod pokroviteljstvom opštine Odžaci. Kotlići će biće potpaljeni u nedelju, pa će prijatni miris ribljeg paprikaša začiniti poslednji dan ove manifestacije.

Categories: