Odličan nastup Dragana Čiče na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Vojvodine

Šahista iz Odžaka Dragan Čiča sa velikim uspehom završio je učešće na nedavno održanom međunarodnom otvorenom turniru “Vojvodina open” u Novom Sadu.

Nastupio je na “B” turniru na koji je došao kao četvrti šahista po rejtingu (2102) i u devet odigranih kola osvojio je 7 poena, zauzevši na kraju odlično treće mesto. Bitno je napomenuti da je Čiča osvojio i dodatnih 23,4 rejting poena.

Na 74. Prvenstvu Vojvodine vodila se velika borba za najbolje šahiste pokrajine u open konkurenciji. Tradicionalna manifestacija okupila je 230 šahista i šahistkinja iz 22 zemlje i pet kontinenata.

Turnir se igrao u dve kvalitetne grupe, “A” grupa za igrače sa minimalnim standard rejtingom 2100 i “B” grupa za igrače sa maksimalnim standard rejtingom 2200. Igrači sa rejtingom između 2100 i 2200 mogli su da biraju u kojoj grupi će igrati.

U obe grupe igralo se devet kola po švajcarskom sistemu.

Engleski velemajstor Daniel Fernandez opravdao je ulogu favorita po rejtingu (2505) i zauzeo je prvo mesto na “A” turniru u konkurenciji stotinu šahista. Fernandez je osvojio 7,5 poena i tako za pola poena nadmašio drugoplasiranog intermajstora Aristanbeka Urazajeva iz Kazahstana. Velemajstor Mihail Brjakin je treći sa 6,5 poena, a Rus je imao najbolje dodatne kriterijume u grupi igrača sa istim učinkom na turniru.

U “B” grupi u kojoj je bilo 130 šahista slavio je mladi Rus Maksim Kolčin sa osvojenih 8 poena, pola poena više od drugoplasiranog Nebojše Pavkova. Dragan Čiča je u grupi igrača sa 7 poena imao najbolje dodatne kriterijume i takmičenje je završio na trećem mestu.

Međunarodno otvoreno prvenstvo Vojvodine organizovao je Šahovski savez Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Categories: