Opštini Odžaci 7,5 miliona dinara za mere populacione politike

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić uručila je juče predstavnicima 52 lokalne samouprave ugovore o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju
Opštini Odžaci je na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju opredeljeno 7,5 miliona dinara. Potpisivanju ugovora prisustvovao je pomoćnik predsednika opštine Igor Praća.

Ministarka Kisić je navela da je država izdvojila 400 miliona dinara za mere populacione politike i aktivnosti lokalnih samouprava koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji.

Sredstvima koje je opredelilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju biće sufinansirani brojni projekti, među kojima su adaptacije i opremanje vrtića, izgradnja igrališta za decu, nabavka opreme za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena, psihofizička priprema trudnica, sanacija sportskih terena u školama, kupovina sanitetskih vozila koja su specijalizovana za transport novorođenčadi koja zahtevaju zbrinjavanje na odeljenjima neonatologije.

Categories: