Takmičari Mladosti na Evropskim školskim borilačkim igrama

Sa Evropskih otvorenih školskih borilačkih igara 2023. koje su nedavno održane u Beogradu, takmičari Sportskog borilačkog kluba “Mladost” iz Odžaka vratili su se sa sedam odličja.

Organizator ovog takmičenja za uzrast od osam do 18 godina je Evropska školska sportska federacija (ESSF) u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije i granskim savezima u borilačkim sportovima (karate, tekvondo, rvanje, džudo, sambo i kjokušinkai), a pokrovitelji Ministarstvo prosvete i Grad Beograd.

Kao predstavnici svojih škola, nastupilo je 14 takmičara koji su članovi SBK “Mladost” i ostvarili su odlične rezultate: šest učenika OŠ “Miroslav Antić” Odžaci, pet učenika OŠ “Branko Radičević” Odžaci, jedan učenik Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” Odžaci i dva učenika OŠ “Isa Bajić” Kula.

Srebro:

1. Eleonora Tucakov, 2011 šobu ipon -40 kg, OŠ “Miroslav Antić” Odžaci

Bronza:

1. Elena Stojanović, 2011 šobu sambon +40 kg, OŠ ,”Miroslav Antić” Odžaci
2. Lana Luketa, 2009 kate, OŠ “Isa Bajić” Kula
3. Nina Stojić, 2008 borbe, šobu ipon -55 kg, OŠ “Miroslav Antić” Odžaci
4. Danilo Živković, 2011 šobu ipon -40 kg, OŠ “Branko Radičević” Odžaci
5. Eleonora Tucakov, 2011 kate, OŠ “Miroslav Antić” Odžaci
6. Marko Luketa, 2013 kate, OŠ “Isa Bajić” Kula

I ostali takmičari koji nisu uspeli da stignu do medalje, pokazali su izuzetan trud i posvećenost tokom takmičenja.

Evropske otvorene školske borilačke igre su posebna sportska manifestacija koja ima za cilj istraživanje inovativnih takmičarskih formata koji stvaraju svoj put kroz mrežu školskog sporta.

Na prvim Evropskim igrama je učestvovalo preko hiljadu školaraca iz Srbije, Republike Srpske, Azerbejdžana, Ukrajine, Moldavije, Rumunije i Crne Gore.

Categories: