Domaćinstvo koje su izabrale laste

Sedmu godinu zaredom, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nagrađuje tonom kukuruza domaćinstvo sa najviše aktivnih gnezda seoskih lasta, a nasumičnim izvlačenjem u kategoriji Srećno gnezdo, možete osvojiti vaučer za kupovinu sadnica voća ma koliko gnezda imali u svom domaćinstvu.

DZPPS
Takmičenje koje traje do 5. juna, ima za cilj da podrži seoska domaćinstava koja se bave poljoprivredom, ali i da podrži prijateljstvo ljudi i ovih ptica.

Da bi učestvovali na takmičenju učesnici moraju da poseduju najmanje jedno ili više aktivnih (zauzetih) gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu.

Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Žiri će proveriti verodostojnost prijavljenog broja gnezda. Provera broja gnezda će se vršiti od domaćinstva sa najviše prijavljenih aktivnih gnezda. Kada žiri ustanovi koje domaćinstvo ima najveći broj gnezda, domaćinstva sa manjim brojem se neće proveravati.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem onlajn formulara ili putem brojeva telefona 021/304-49-25 i 011/400-25-61. Prijava telefonom je moguća radnim danima od 9 do 17 sati.

Pobednik takmičenja “Domaćinstvo koje su laste izabrale 2023” biće proglašen tradicionalno u emisiji “Šarenica” na RTS1, za vikend 17-18. juna.

Categories: