Mlade rukometašice Odžaka nove su sportske junakinje

Rukometašice Odžaka, selekcija do 14 godina, ispisale su lepu sportsku priču osvajanjem prvog mesta na završnom turniru Prve lige Vojvodine Ž14 kome su bile domaćini. Tri izabranice trenera Gorana Vještice uvrštene su u najbolju postavu turnira.

Na završnom turniru učesnici su bili Odžaci, Dolovo i Srem, za plasman od prvog do trećeg mesta, odnosno Apatin, Mužlja i Lavovi BP, za plasman od četvrtog do šestog mesta.

Ostvareni rezultati: Apatin – Lavovi 22:21 (10:12), Odžaci – Srem 17:16 (6:7), Lavovi – Lehel 16:25 (7:13), Srem – Dolovo 24:11 (13:6), Lehel – Apatin 26:15 (8:10) i Dolovo – Odžaci 13:19 (6:13).

Plasman na kraju takmičenja: 1. Odžaci, 2. Srem, 3. Dolovo, 4. Lehel, 5. Apatin, 6. Lavovi BP.

Predsednik RK Odžaci, Goran Stamenković, ističe da su na turniru viđene kvalitetne utakmice za ovaj uzrast igračica.

– Želim da se zahvalim Rukometnom savezu Vojvodine koji nam je dodelio domaćinstvo, gde smo se maksimalno potrudili da organizujemo ovaj turnir. Gledano u celosti – pobedio je rukomet. Prezadovoljan sam igrom i zalaganjem sve dece koja su bila ovde na turniru. Utakmice su bile lepe za gledanje i borbene, a nijanse su odlučivale o prvom mestu. Mi smo uspeli da slavimo u odlučujućem meču sa ekipom Srema – kaže Stamenković.

Predstavnici svih klubova dobili su diplome na svečanoj ceremoniji, a tri najbolje ekipe pehare.

U najbolju postavu turnira izabrane su: golmanka Milana Mladenović (Odžaci), levo krilo Teodora Milovanović (Dolovo), levi bek Helena Ljumović (Odžaci), srednji bek Marina Špoljarić (Srem), desni bek Dunja Đorović (Srem), desno krilo Tea Vaštag (Lehel), pivot Ana Račić (Odžaci), najkorisnija igračica Biljana Jeličić (Odžaci).

Treba istaći da je više igračica RK Odžaci iz selekcije do 14 godina ove sezone nastupalo na dva fronta, budući da su kao jedna od najmlađih ekipa odigrale i seniorsku Drugu ligu “Vojvodina”.

Categories: