FSS dao uputstvo klubovima o postupanju tokom dana žalosti

Fudbalski savez Srbije naložio je svim članovima fudbalske organizacije da u potpunosti poštuju odluku Vlade Srbije o proglašenju trodnevne žalosti, počevši od petka 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. majem.

FSS je uputio i uputstvo za postupanje tokom dana žalosti, prilikom organizovanja sportskih aktivnosti i delatnosti i odigravanja svih fudbalskih i futsal utakmica na svim nivoima takmičenja.

Zastave na svim sportskim objektima, stadionima, igralištima i pratećim objektima, moraju biti istaknute na pola koplja.

Na početku svake utakmice, ili druge sportske manifestacije ili stručnog skupa, potrebno je održati minut ćutanja u znak solidarnosti sa žrtvama i njihovim porodicama.

Na svim fudbalskim utakmicama, treninzima i drugim sličnim aktivnostima, nije dozvoljeno emitovanje bilo kakvih muzičkih, video ili sličnih sadržaja, koji bi svojim tonom ili kontekstom remetili dane žalosti u Republici Srbiji, navodi se u dopisu koji je potpisao generalni sekretar FSS, Jovan Šurbatović.

Povodom tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, Vlada Republike Srbije je proglasila trodnevnu žalost na teritoriji cele Srbije.

Categories: