Dušan Gaković, trener OFK Odžaka: Imamo realne šanse za opstanak

Dušan Gaković seo je na užarenu klupu Omladinskog fudbalskog kluba Odžaci nakon što je ekipa vezala četiri poraza u prolećnom delu sezone i opasno se približila zoni ispadanja. Tim sa “Grbavice” će opstanak pokušati da izbori sa trenerom koji sa dosta uspeha radi u omladinskoj školi OFK Odžaka.

Gaković je imao debi kao šef struke seniorske ekipe u duelu protiv Terekveša iz Svilojeva, u kome je njegov tim osvojio značajne bodove. Kaže da je poziv uprave kluba shvatio kao novi izazov u karijeri.

– Ceo život sam posvetio fudbalu i trenerskom pozivu, pa je prirodno da sam imao želju da se oprobam i u seniorskom fudbalu. Tako da sam se nadao da će taj poziv doći jednog dana, ali ne tako brzo i iznenada. Ljudi iz uprave su procenili da ja mogu da budem rešenje, ostavili su mi nekoliko dana da razmislim. Rekao sam sebi da je možda sad došlo vreme za tako nešto, pogotovo što se radi o našem klubu u kome radim već nekoliko godina, ali svakako da nastavljam da treniram i decu iz omladinske škole – kaže novi kormilar Odžačana.

Tridesettrogodišnji stručnjak ističe da je želja da pomogne klubu bila presudna u odluci da sedne na klupu “crvenih đavola” koja je ostala upražnjena nakon ostavke dosadašnjeg trenera Nikole Pavlovića. Veruje da njegovi igrači imaju kvalitet za gornji deo tabele, ali da je trenutna realnost borba za opstanak u prvom razredu MFL Sombor.

– Poznajem sve ove igrače, sa mnogima sam i dobar drugar van terena, ali na treninzima i utakmicama očekujem da imamo odnos igrača i trenera. Apsolutno verujem u ove momke da mogu da izbore opstanak, oni kvalitet za to imaju, samo im treba dati poverenje. Moje je da ih trgnem, kako bi izašli iz svoje zone komfora i pokazali koliko zaista mogu – kaže Gaković.

U klubu svi imaju poverenja u novog trenera sa velikom strašću ka fudbalu, što je pokazao vodeći mlađe selekcije i ističu da će biti vetar u leđa mladom stručnjaku.

Do kraja sezone ostalo je još osam kola, a ekipa OFK Odžaka ima šest bodova više od pretposlednje Mladosti iz Kruščića, odnosno 11 bodova više od poslednje Telečke.

– Realne su nam šanse za ostanak u ligi, pobedili smo sad Terekveš kući 2:1 i odmah je i atmosfera pozitivnija. Veći je odaziv na treninge, imamo problem jer momci rade i to su već neke opravdane obaveze. Narednu utakmicu gostujemo ekipi Poleta iz Sivca koja je blizu vrha, tamo idemo bez nekoliko igrača koji imaju žute kartone i dva igrača koja su trenutno povređena. Bez obzira na to, ne idemo sa belom zastavom, ali ćemo se više bazirati na to da dobijemo utakmicu kod kuće protiv Mladosti iz Kruščića, koja nam je direktni konkurent i dolazi u Odžake za dva kola – zaključuje Gaković.

Categories: