Komunalne delatnosti uređene novom opštinskom odlukom

Na poslednjoj sednici SO Odžaci koja je održana 21. februara usvojena je Odluka o obavljanju komunalnih delatnosti na području opštine Odžaci. Nikola Arsić, dosadašnji direktor JKP “Usluga” Odžaci, dobio je novi mandat na čelu tog komunalnog preduzeća.

Odlukom o obavljanju komunalnih delatnosti određuju se komunalne delatnosti koje su od interesa za opštinu Odžaci, kao i način i postupak poveravanja i nadzor nad obavljanjem komunalnih delatnosti na teritoriji opštine Odžaci.

Komunalne delatnosti koje su uređene ovog odlukom su snabdevanje vodom za piće, prečišćavanje i odvođenje atmosferskih i otpadnih voda, proizvodnja, distribucija i snabdevanje toplotnom energijom, upravljanje komunalnim otpadom, gradski i prigradski prevoz putnika, upravljanje grobljima i sahranjivanje, pogrebna delatnost, upravljanje javnim parkiralištima, obezbeđivanje javnog osvetljenja, upravljanje pijacama, održavanje ulica i puteva, održavanje čistoće na površinama javne namene, održavanje javnih zelenih površina, dimničarske usluge i delatnost zoohigijene.

Stupanjem na snagu nove odluke prestaje da važi dosadašnja Odluka o komunalnim delatnostima, kao i Odluka o snabdevanju vodom za piće, Odluka o javnim parkiralištima, Odluka o gradskom i prigradskom prevozu putnika i Odluka o javnoj rasveti na teritoriji opštine Odžaci.

Na istoj sednici usvojene su i odluke o kontroli prijema i realizacije donacija opštine Odžaci, prijavljivanju i upravljanju privatnim interesima javnih funkcionera u postupku donošenja opštih akata i postupku predlaganja kandidata za članove nadzornog odbora javnog preduzeća čiji je osnivač lokalna samouprava.

Tačke dnevnog reda bili su takođe izveštaji i programi rada Centra za socijalni rad Odžaci, Sportskog centra Odžaci, Turističke organizacije opštine Odžaci i Narodne biblioteke “Branko Radičević” sa muzejskom jedinicom.

Nikola Krivokuća podneo je ostavku na mesto člana Opštinskog veća. Novi član Veća trebalo bi da bude izabran na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

Categories: