Učenici iz Ratkova i devojčice iz Deronja pobednici opštinskog takmičenja u futsalu

Takmičenja u školskom sportu nastavljena su opštinskim prvenstvom u futsalu za osnovne i srednje škole.

OŠ Ratko Pavlović Ćićko Ratkovo
U Sportskom centru Odžaci u sredu, 8. februara, takmičilo se 16 ekipa dečaka i devojčica iz osnovnih škola.

Takmičenje je održano po kup sistemu, a poznati su i učesnici okružnog prvenstva. To su ekipe koje su osvojile prva mesta: OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” iz Ratkova u muškoj i OŠ “Vuk Karadžić” iz Deronja u ženskoj konkurenciji.

Prvenstvo u futsalu je najmasovnije školsko sportsko takmičenje. Osnovna škola “Miroslav Antić” iz Odžaka bila je domaćin ovog takmičenja koje je odlično organizovano, a učenici su pokazali izuzetan takmičarski duh, visok nivo poštovanja protivnika i fer-plej igre.

Na kraju su zasluženo slavili najbolji. Dečaci iz Ratkova su u finalu bili bolji od predstavnika škole domaćina, dok su devojčice iz Deronja u susretu za prvo mesto savladale ekipu OŠ “Nikola Tesla” iz Bačkog Brestovca.

Treće mesto kod dečaka osvojile su OŠ “Nikola Tesla” Bački Brestovac i OŠ “Vuk Karadžić” Deronje. Treće mesto kod devojčica zauzele su OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” Ratkovo i OŠ “Branko Radičević” Odžaci.

OŠ Vuk Karadžić Deronje
Prevoz učenika, sudije, užinu, medicinsku službu, diplome i futsal lopte za igru obezbedio je Sportski savez opštine Odžaci. Takmičenje je posetio i član Opštinskog veća zadužen za sport.

Okružno školsko prvenstvo u fudbalu održaće se u Sportskom centru Odžaci, 22. februara za osnovne i 23. februara za srednje škole.

Na okružno takmičenje plasirala se muška ekipa Tehničke škole Odžaci i ženska ekipa Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka, koje su bile jedine prijavljene za opštinsko prvenstvo u konkurenciji srednjih škola.

Categories: