Ratkovčani počeli pripreme i promovisali novajlije

Završen je odmor za fudbalere Radničkog 1918 iz Ratkova. U nedelju oni su se okupili na stadionu na startu priprema za nastavak sezone koje su zvanično počele prozivkom novog trenera Marka Đorovića.

Foto: Đorđe Gvozdenović
Đorović se predstavio igračima i upoznao ih sa planom rada do početka drugog dela prvenstva. Na prozivci su bili i članovi rukovodstva kluba: Đorđe Gvozdenović, Zvezdan Miljković, Igor Vidić i Šandor Bereš.

Gvozdenović je predstavljajući rezime dosadašnjeg prelaznog roka rekao da je skoro ceo posao oko dovođenja novih igrača obavljen do početka priprema, tako da su dres vojvođanskog ligaša već zadužila četvorica fudbalera: Marko Nedeljković (Austrija), golman Jovan Vučetić (OFK Vrbas), Miloš Agbaba (Tvrđava Bač) i Igor Radaković (OFK Odžaci).

Član uprave kluba veruje da na proleće možemo očekivati bolji i konkurentniji Radnički.

– Ostaje nam da narednih dana pronađemo jednog iskusnog štopera koji nam je neophodan. Nadamo se da ćemo to vrlo brzo uraditi. Što se tiče odlazaka samo su nas napustili golman Mihajlo Spasić i Nikola Končarević. Mišljenja smo da ćemo igrački biti jači na proleće – istakao je Gvozdenović.

Verne navijače kluba iz Ratkova sigurno najviše raduje povratak Marka Nedeljkovića, koji je dete Radničkog i igrač koji je internacionalno iskustvo sticao u nekoliko timova u Austriji. Tokom dosadašnje igračke karijere u svojim nogama ima preko 300 odigranih mečeva i oko 150 postignutih pogodaka.

Na prvom treningu bila su dvadesetorica igrača kojima je sekretar kluba Šandor Bereš poželeo, pre svega, dobro zdravlje, istakavši da se od njih očekuje ozbiljnost u radu i disciplina.

– Samo dobrim odnosom prema obavezama možemo što pre prebrinuti sve brige oko opstanka, što je sada osnovni cilj, a ako se ukaže šansa i za nešto više u nastavku trke za bodove, trebalo bi to iskoristiti – naglasio je Bereš.

Pored novajlija, na prozivci su bili: Dario Božičić, Aleksa Milunović, Aleksandar Stojanović, Vladimir Prelić, Mladen Ćeran, Uroš Filipović, Milan Gugleta, Vuk Đokić, Aleksandar Glamočanin, Nikola Lazarević, Nenad Petković i Dušan Novaković.

Fudbaleri koji su na probi (Santrač, Pivarov, Kovačević, Trifunović) pokušaće da se nametnu treneru Đoroviću, a za to će imati priliku i na pripremnim utakmicama za koje su poznati svi rivali.

Prvu proveru Radnički će imati 4. februara protiv Tekstilca u Odžacima, 11. februara Ratkovčani će u Totovom Selu igrati protiv jedne mađarske ekipe, 15. februara putuju u Kulu gde se sastaju sa Hajdukom, četiri dana kasnije u Savinom Selu odmeriće snage sa timom Budućnosti, 22. februara igraju sa Poletom u Karavukovu, dok će generalnu probu imati 25. februara na svom terenu protiv Indeksa iz Novog Sada.

Categories: