Korisnici Dnevnog boravka Zlatna barka obeležili kraj godine

Praznična atmosfera ovih dana vlada u Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama opštine Odžaci.

Kraj godine obeležen je podelom novogodišnjih paketića, uz nastup mađioničara i dolazak Deda Mraza.

Radost zbog predstojećih praznika sa korisnicima Dnevnog boravka “Zlatna barka” podelili su i predstavnici kompanije “Magna siting” koja je za njih obezbedila i poklone za Novu godinu i Božić.

– Kao i svih prethodnih godina kompanija “Magna” je htela da uveseli korisnike Udruženja, zato smo spakovali neke lepe paketiće za njih i jedan komplet neophodnog pribora koji će oni moći svakodnevno koristiti. Nadam se da smo ih bar malo usrećili, a kao deo jedne velike korporacije kakva je “Magna”, red je i da učestvujemo u društvenom životu lokalne zajednice – kazala je Dragana Salijević, “Magna siting”.

Korisnici “Zlatne barke” su za ovu priliku pripremili recitacije i pesmice i učestvovali su aktivno u programu.

Mađioničar Karlo je decu i roditelje oduševio, zabavio i nasmejao zanimljivim trikovima. Najviše ih je obradovao dolazak Deda Mraza i njegove pomoćnice koji su deci podelili novogodišnje paketiće, tako da su na raspust otišli prepuni utisaka i u dobrom raspoloženju.

– Godina je bila radna i uobičajena koliko je to bilo moguće. Trudimo se da svaki dan ispunimo našim korisnicima vreme, da ga provode kvalitetno, da se socijalizuju i nešto novo nauče. Praznovaćemo i mi narednih dana, jer našim korisnicima je zaista potreban i odmor. Možda će neko od njih i putovati i provodiće praznike sa svojim porodicama, tako da pravimo pauzu najverovatnije do 16. januara kada ćemo nastaviti dalje sa radom u novoj godini – rekla je Marijeta Novaković, psiholog Udruženja za pomoć MNRO opštine Odžaci.

Categories: