Opština Odžaci raspisala konkurse namenjene studentima za tekuću školsku godinu

Opština Odžaci raspisala je konkurse za dodelu stipendija studentima sa svoje teritorije i studentima koji se školuju za deficitarna zanimanja, za školsku 2022/2023. godinu.

Za stipendije se mogu prijaviti studenti koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Odžaci, pohađaju prvi ili drugi stepen akademskih studija i školuju se na državnim univerzitetima za neko od 16 zanimanja navedenih u konkursu, kao i za zanimanja za koja se školuje na Vojnoj akademiji Univerziteta odbrane u Beogradu. Pravo na dodelu stipendije ne mogu ostvariti studenti prve godine, apsolventi i studenti stariji od 26 godina. Tekst konkursa.

U tekućoj školskoj godini biće dodeljeno i pet stipendija studentima koji se obrazuju za nedostajuća zanimanja od naročitog značaja za opštinu Odžaci: doktor medicine (3 stipendije), diplomirani inženjer građevine (1 stipendija) i diplomirani inženjer arhitekture (1 stipendija). Na konkurs se mogu prijaviti studenti druge i treće godine prvog stepena studija upisanih na jedan od navedenih studijskih programa, koji ispunjavaju i ostale uslove. Tekst konkursa.

Lokalna samouprava je objavila i javne oglase za ostvarivanje prava na naknadu troškova smeštaja studenata u studentskim domovima i za regresiranje dela troškova prevoza studenata za školsku 2022/2023. godinu.

Na javni oglas za naknadu troškova smeštaja studenata u studentskim domovima mogu se prijaviti studenti koji se školuju iz budžeta i odlukom studentskog centra imaju obezbeđen smeštaj u domu. Uslov je i da prihod po članu porodice studenta ne prelazi limit utvrđen propisima Republike Srbije za ostvarivanje prava na dečji dodatak, da je dete bez roditeljskog staranja ili da je dete samohranog roditelja. Tekst oglasa.

Studenti koji nisu korisnici domskog smeštaja i svakodnevno putuju do mesta u kome se nalazi ustanova visokog obrazovanja, mogu podneti zahtev opštini za regresiranje dela troškova prevoza. Tekst oglasa.

Konkursi i oglasi za studente objavljeni su 31. oktobra na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Odžaci.

Konkursi za dodelu stipendija otvoreni su 15 dana od dana objavljivanja. Krajnji rok za podnošenje zahteva za regresiranje prevoza je 20 dana od dana objavljivanja oglasa, dok je javni oglas za naknadu troškova smeštaja u studentskim domovima otvoren tokom cele školske godine.

Categories: