Suspendovano takmičenje u Ligi mlađih kategorija RSV

Takmičarska komisija Rukometnog saveza Vojvodine u petak je na hitnoj sednici donela odluku da takmičenje u Ligi mlađih kategorija Vojvodine (LMK RSV) bude suspendovano do daljeg u svim kategorijama.

RSV
“Shodno odluci Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije o izmeni Pravilnika o licenciranju za sezonu 2022/2023, koja je doneta 6. oktobra, susrećemo se sa istupanjem klubova iz takmičenja (u više kategorija) i problemima klubova sa ispunjavanjem uslova iz Pravilnika za nastupanja na prestojećim turnirima. Samim tim dolazi do remećenja sistema takmičenja i njegovog regularnog kontinuiteta”, piše u odluci objavljenoj na sajtu Rukometnog saveza Vojvodine (RSV).

U skladu sa odlukom Takmičarske komisije RSV neophodno je da se svi klubovi najkasnije do ponedeljka, 17. oktobra, izjasne da li ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom.

Pravilnik o licenciranju sada jasno definiše da jedan trener pored licence koja mu je izdata u seniorskom takmičenju može da bude licenciran i u drugoj sportskoj organizaciji ukoliko je druga licenca izdata za LMK. Trener može dobiti drugu licencu samo ukoliko se prva organizacija za koju je licenciran ne takmiči u istoj uzrasnoj kategoriji istog pola.

Treneri koji imaju dozvolu za rad nivoa 1 mogu da se licenciraju za ekipu sportske organizacije koja nastupa u takmičenju mlađih kategorija u uzrastu dece (do 16 godina starosti), u ovom uzrastu nije moguće licencirati pomoćnog trenera. Uzimajući u obzir navedeno, sve licence pomoćnih trenera će biti ukinute prema važećim pravilnicima i propozicijama i Takmičarska komisija RSV više neće biti u mogućnosti da klubovima odobri nastup sa pomoćnim trenerom na nekom od turnira LMK RSV.

Nakon što budu prikupljene sve potrebne potvrde, kao i otkazivanja klubova koja su već pristigla, doneće se odluka o eventualnoj promeni sistema takmičenja, saopštio je RSV.

Categories: