Kolačijada učenika OŠ Miroslav Antić iz Odžaka ulepšala nam je i zasladila dan

Trećeg dana Dečje nedelje plato ispred Sportskog centra Odžaci preplavljen je dečjom grajom u vreme trajanja Kolačijade zbog koje su došli veliki i mali ljubitelji slatkih đakonija.

Mame, bake i tetke su bile te koje su mesile i pekle kolače, a njihova deca, đaci nižih i viših razreda su ih prodavali. Novcem koji su zaradili, učenici OŠ “Miroslav Antić” iz Odžaka pomoći će nekom kome je pomoć potrebna.

Pored štandova na kojima su se nalazili kolači i igračke očekivano je vladala velika gužva, pa je prodaja đacima u potpunosti uspela.

– Tradicionalno već godinama unazad naša škola organizuje Dečju pijacu i Kolačijadu u okviru Dečje nedelje. Sav prikupljen novac od maturanata, tačnije učenika osmog razreda, ići će za proslavu maturske večeri, a ostatak je uvek išao u humanitarne svrhe. Znači, učenici od prvog do sedmog razreda realizuju Dečju pijacu i prihod ide u humanitarne svrhe. Ovom prilikom želim da se zahvalim sugrađanima iz opštine Odžaci, roditeljima koji su pomogli ovu akciju, kolegama i deci što su rado prihvatili učešće – ispričala je Milica Stojković, pedagog škole.

Dečja nedelja se obeležava različitim aktivnostima u kojima će učešće uzeti učenici svih razreda OŠ “Miroslav Antić” iz Odžaka.

Categories: