Na Danima Crvenokose boginje u Odžacima oboreni rekordi po broju posetilaca

Koncerti domaćih muzičkih zvezda, zabava za decu, nastupi mažoretkinja i folklornih grupa, Seoske sportske igre, međunarodna biciklistička trka i takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša, bili su samo deo programa “Dana Crvenokose boginje” u Odžacima koji su trajali od 3. do 5. juna.

Trodnevnu manifestaciju obeležila je velika posećenost, a posebno to važi za nastup “Lapsus benda” koji je za kraj prvog dana priredio sjajnu žurku na otvorenom uz veliki vatromet, dok je koncert pevačice Dragane Mirković drugog dana manifestacije, prema proceni organizatora, oborio sve rekorde po broju posetilaca jednog muzičkog događaja u Odžacima.

U nedelju, poslednjeg dana manifestacije, centar Odžaka mirisao je na riblji paprikaš koji se kuvao u četrdesetak kotlića, uz dobro druženje koje obavezno prati ovakve događaje. Na “Zlatnom kotliću Odžaka” u prvom planu bio je takmičarski paprikaš, ali su se spremali i drugi specijaliteti od ribe.

Za najbolje majstore ribljeg paprikaša Turistička organizacija je obezbedila pehare i nagrade u vidu kotlića sa tronošcima.

Na veliku binu na kojoj se dešavalo proglašenje pobednika u kuvanju paprikaša, nešto kasnije izašli su i najbolji takmičari međunarodne biciklističke trke za Kup Srbije, koja je u nedelju vožena ulicama Odžaka.

Organizator “Dana crvenokose boginje” bila je Turistička organizacija opštine Odžaci, a pokrovitelj Opština Odžaci.

Više pogledajte u video prilogu.

Categories: