Dom zdravlja Odžaci dobio novo sanitetsko vozilo za prevoz pacijenata

Dom zdravlja Odžaci bogatiji je za novo sanitetsko vozilo “fijat dukato” koje je doniralo Ministarstvo zdravlja i koristiće se za prevoz pacijenata koji idu na hemodijalizu.

Prevoz pacijenata kojima je potrebna dijaliza odvija se šest dana nedeljno do Sombora i frekvencija putovanja je izuzetno velika, a najmlađe vozilo koje se trenutno koristi za te potrebe staro je četiri godine i prešlo je već 400.000 kilometara, pa je obnova voznog parka Doma zdravlja Odžaci bila neophodna.

– U sklopu projekta Ministarstva zdravlja “Hitan odgovor Republike Srbije na kovid-19”, naš Dom zdravlja dobio je sanitetsko vozilo marke “fijat dukato” za potrebe prevoza pacijenata na hemodijalizu. Ovom donacijom naša ustanova je rešila veliki problem, tako što će ubuduće prevoz da se odvija na mnogo efikasniji način, zapravo, imaćemo novo moderno vozilo koje će biti pouzdano i samim tim teškim pacijentima će biti mnogo komforniji prevoz na dijalizu. Koristim priliku da se zahvalim Ministarstvu zdravlja Republike Srbije na ovom vozilu u nadi da će biti još sličnih donacija – izjavio je dr Dušan Božanić, v. d. direktora Doma zdravlja Odžaci.

Ministarstvo zdravlja je za potrebe zdravstvenih ustanova nabavilo 329 najmodernijih sanitetskih vozila različitih tipova, od kojih 95 za prevoz pacijenata na hemodijalizu, a ključevi jednog od tih vozila uručeni su zaposlenima Doma zdravlja Odžaci.

Predstavljanju novog sanitetskog vozila u Domu zdravlja Odžaci prisustvovala je i zamenica predsednika opštine Dejana Salaj. Unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite građanima, kao i uslova u kojima rade medicinski radnici, zajednički je cilj Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave u Odžacima koja pomaže Dom zdravlja kupovinom medicinske opreme, finansiranjem troškova rekonstrukcija i popravki, kao i plata neugovorenih radnika, a ove godine se očekuje i nabavka jednog ili dva sanitetska vozila za potrebe Službe hitne medicinske pomoći, što će takođe finansirati opština iz budžeta.

Categories: