Selektor Predrag Momčilović odabrao recitatore za zonsku smotru (AUDIO)

Talentovani recitatori iz osnovnih i srednjih škola u opštini Odžaci koji su izabrani u svojim školama kao najbolji učestvovali su na opštinskoj smotri koju je organizovala Turistička organizacija opštine Odžaci.

Đaci su se takmičili u tri starosne kategorije i za razliku od prošle godine kada je održano onlajn takmičenje, mladi ljubitelji poezije su govorili stihove uživo pred selektorom Predragom Momčilovićem, glumcem i redovnim profesorom Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Selektor je ocenjivao njihovu dikciju, artikulaciju, odabir i doživljaj pesme, kao i izražajnost recitovanja (AUDIO).

Na Zonsku smotru recitatora koja će se održati u Baču 26. i 27. marta prema odluci selektora plasirali su se sledeći učenici iz opštine Odžaci.

U kategoriji nižeg uzrasta osnovnih škola to su Una Tričković iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću, Marija Lučar iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama i Lazar Radić iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima, u kategoriji starijih osnovaca Đorđe Ivanić iz OŠ “Marko Orešković” u Bačkom Gračacu, Branislava Nikolić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama i Luka Andrijašević iz OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” u Ratkovu, a u kategoriji srednjih škola Nada Mandić, Jovana Ćulibrk i Olivera Mladenović, sve tri su učenice Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Odžaka.

Categories: