Priznanja davaocima krvi iz Karavukova

Zoran Antanasijević, priznanje za 75 puta datu krv
U Lovačkom domu u Karavukovu 16. decembra je održana svečana sednica Skupštine dobrovoljnih davalaca krvi OO Crvenog krsta Karavukovo, kojoj su prisustvovali i predstavnici Regionalnog centra za transfuziju krvi iz Sombora, na čelu sa dr Sonjom Janković. Tom prilikom jubilarnim davaocima ove dragocene tečnosti iz Karavukova uručena su zaslužena priznanja. Sekretar Crvenog krsta Odžaci Radivoje Radivojević je u izjavi za Radio Odžake podsetio da ta organizacija dodeljuje priznanja za prvo, peto, 10, 20, 35, 50, 75. davanje krvi kao i priznanje za stotinu puta datu krv.

Tako su za 50 puta datu krv priznanja dobili: Dragoslav Stanojković, Slobodan Petrović, Stevan Dimitrijević, Mirko Ilić, Srđan Mitić, Ivica Pančić i Zoran Zlatanović. Za 75 puta datu krv priznanja su dodeljena Đorđu Grujiću i Zoranu Antanasijeviću. Dva priznanja su dodeljena posthumno, i to Dragomiru Petroviću za 100 davanja i Jovanu Stojčiću za 50 davanja.

Po rečima Radivojevića, skupština je protekla u najboljem redu, a program su upotpunili i najmlađi članovi nedavno osnovane folklorne sekcije iz Karavukova. Sekretar Crvenog krsta Odžaci se zahvalio svima koji su pomogli organizaciju ove skupštine, a to su pre svih Market pekara „Nastasović“, Lovačko društvo “Fazan” iz Deronja, Lovačko društvo “Fazan” iz Karavukova i opština Odžaci, kao i mnogi drugi ljudi dobre volje.

Categories: