Još dve prestižne nagrade predškolcima za likovne radove

Minja Petrović (6), PU Poletarac Odžaci
Šestogodišnja Minja Petrović iz Odžaka, polaznik Predškolske ustanove Poletarc osvojila je Republičku nagradu za crtež na 57. izložbi likovnih radova dece Srbije i 9. Međunarodnoj izložbi dečijih radova na temu Zaštićena prirodna dobra Srbije koju je organizovao Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode.

Minji je nagrada uručena u petak na svečanoj dodeli i otvaranju izložbe u Prirodnjačkom muzeju u Novom Sadu, a ovoj svečanosti je prisustvovala i njena vaspitačica Dragana Vukašinović.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 4.012 radova, a žiri, u čijem je sastavu bio i naš nekadašnji sugrađanin mr Oliver Fojkar, za izlaganje je odabrao 235 dečijih likovnih radova.

Na istoj svečanosti u petak je i Teodori Perić, predškolcu iz grupe vaspitačice Jovanke Kostić Mijatović iz odžačkog Dečijeg vrtića Park uručena specijalna nagrada Gradske biblioteke u Novom Sadu na 25. Izložbi autorskog stripa učenika osnovnih škola Srbije. Organizatori ovog konkursa bili su Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i DD Marketprint Novi Sad.

– Strip je rađen u okviru sistematizacije naših aktivnosti i nije ciljno rađen za ovaj likovni konkurs, ali je sasvim zasluženo Teodori pripala nagrada. Rad se sastoji iz tri dela u kojem je prikazano sve od povrtnjaka do trpeze. Rađen je tušem i kombinovanom tehnikom i u njemu svako može kroz spontano dečije izražavanje da vidi i oseti jesen i boje jeseni – rekla je vaspitačica Jovanka Kostić Mijatović.

Vaspitačica je dodala da su deca bila izuzetno srećna zbog osvojenih nagrada, a posebno su uživala u predivnom ambijentu Prirodnjačkog muzeja u Novom Sadu.

Ovo su još jedna u nizu prestižnih priznanja malih likovnjaka iz Predškolske ustanove Poletarac iz Odžaka i njihovih mentora. Iz dana u dan oni nastavljaju da ređaju izuzetne rezultate i osvajaju vredne nagrade na raznim likovnim konkursima u zemlji i inostranstvu.

Categories: