Mladi talenti nastupili na Novogodišnjem koncertu učenika Muzičke škole u Odžacima

Učenici odeljenja osnovne muzičke škole u Odžacima su na Novogodišnjem koncertu pokazali talenat, umeće i trud. Pažljivo praćeni od strane publike i srdačnim aplauzima pozdravljeni nastupili su učenici svih odseka koji su se predstavili raznovrsnim programom.

Zajedničko muziciranje i držanje koncerata je važan deo školskih aktivnosti. Nastavnica klavira Milica Marković kaže da su deca bila jako vredna i uželela su se javnih nastupa, pa su povodom završetka godine pripremili ne jedan, već dva koncerta sa preko pedeset tačaka.

– Naravno za svako dete koje je u muzičkoj školi je najbitniji javni nastup, mi se spremamo za javne nastupe i to je cilj samog muzičkog obrazovanja. Večeras smo imali priliku da čujemo decu sa različitih odseka, tako da je bilo raznovrsno i mogu reći da smo imali uspešno prvo polugodište – kaže Marković.

Publika je imala priliku da dve večeri uživa u nastupima talentovane dece i sa nestrpljenjem očekuje neki naredni koncert učenika Muzičke škole. Njih sada očekuje raspust i odmor od školskih obaveza.

– Svakako da instrument zahteva svakodnevno vežbanje, ali je naravno prvo najbitnije da se deca dobro odmore od svega, pa onda krećemo u nove radne pobede – zaključuje Milica Marković, nastavnica klavira.

Pedesetoro upisane dece svedoči da je ove godine bila velika zainteresovanost za upis u Muzičku školu “Petar Konjović” Sombor – izdvojeno odeljenje u Odžacima, koje ima ukupno 120 učenika. Većina prvaka je svirala na Novogodišnjem koncertu i to je bio njihov prvi javni nastup.

Categories: