Petrovići neguju ljubav prema konjima i prenose je deci

Na ulazu u selo Bogojevo smestila se škola jahanja porodice Petrović iz Crvenke, koja sa puno ljubavi i pažnje brine o tridesetak konja. Svaki konj ima svoje mesto na imanju, a svaki polaznik škole jahanja svog omiljenog konja. Međutim, pored magarice Mice, miljenik većine dece je jedan sivi lepotan.

Đorđe Petrović je svoju ljubav prema konjima preneo na tri ćerke, Jelenu, Minju i Lanu. Polaznici njihove škole jahanja su uglavnom deca, a dobrodošli su svi ljubitelji konja, kao i oni koji to žele da postanu, priča nam najstarija ćerka Jelena, osnivač sportskog udruženja za konjički sport i trener jahanja.

Konji su od davnina poznati po svojoj plemenitosti i posebno su privlačni najmlađima. Deca koja jednom dođu u školu jahanja “Petrović JML” i na licu mesta se uvere u njihovu lepotu i gracioznost, po pravilu nastavljaju da se druže sa ovim životinjama.

Najbolje vreme da dete uđe u svet jahanja je negde oko sedme godine. Deca kroz rad sa konjima stiču samopouzdanje i odgovornost i uče se da vode brigu o drugima, radnoj disciplini, strpljenju i vrednostima prijateljstva, zaključuje Jelena Petrović.

Opširnije u video prilogu.

Categories: