Dečja nedelja u biblioteci i muzejskoj jedinici

Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Odžaka i njena Muzejska jedinica obeležavaju Dečju nedelju druženjem sa decom iz osnovnih škola i vrtića.

Prvaci iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima ponosni su na svako naučeno slovo, a poseta biblioteci motivisaće ih da čitaju više i ohrabriti da uđu u svet knjiga. Bibliotekarka na Dečjem odeljenju im je podelila besplatne članske karte i upoznala ih sa tim kako se pozajmljuju knjige u biblioteci.

Narodna biblioteka “Branko Radičević” organizuje akciju podele besplatnih članskih karti prvacima i predškolcima sa ciljem da knjigu približi najmlađim čitaocima.

U obeležavanje Dečje nedelje uključila se i Muzejska jedinica u Odžacima u kojoj najmlađi mogu videti mnoge zanimljive eksponate koji pričaju priču od praistorije do savremenog doba. Učenici prvog razreda OŠ “Branko Radičević” iz Odžaka otišli su iz muzeja puni utisaka i novih znanja.

Deca mogu posetiti Muzejsku jedinicu i mimo Dečje nedelje sa roditeljima ili nastavnicima, ulaz se ne naplaćuje, a zaposleni u muzeju će za svoju najmlađu publiku uvek imati neku novu interesantnu priču.

Categories: