Međunarodni poljoprivredni sajam počinje sutra u Novom Sadu

Na Novosadskom sajmu sutra će početi 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Za Novosadski sajam to su prve priredbe organizovane na tradicionalan način posle punih 18 meseci.

Promo

Predstojeće priredbe će ponuditi sve do sada poznate i uobičajene segmente sajmova – predstavljanje izlagača u zatvorenom i na otvorenom prostoru Sajmišta, izložbu poljoprivredne mehanizacije, stručne i poslovne skupove, prezentacije i promocije, kako u Kongresnom centru “Master”, tako i na štandovima izlagača.

Nastup su najavili mali poljoprivredni proizvođali, ali i velike kompanije iz 17 zemalja. Kolektivne izložbe će organizovati – Češka, Italija, Španija, Holandija, Mađarska, BiH, Belorusija, Rusija i Poljska.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, tradicionalno je pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, od pre dve godine i Izložbe genetskih potencijala. Godinama podržava i Izložbu organskih proizvoda i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, proizvoda sa oznakom Srpski kvalitet, i kraft piva.

Zemlja partner Poljoprivrednog sajma je Češka Republika.

Poljoprivredni sajam, Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije primaće vakcinisane i nevakcinisane posetioce. Vakcinisani će prilikom ulaska prikazivati Digitalni zeleni sertifikat – potvrdu o vakcinaciji. Oni koji nisu vakcinisani u krug Sajma mogu da uđu uz potvrdu o preležanom kovidu-19, negativan PCR test ili negativan antigenski test.

Za one koji ne poseduju navedene dokumente Novosadski sajam je, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, obezbedio brze antigenske testove koji su već uračunati u cenu karte i neće biti dodatno naplaćivani. Testiranje će biti obavljano, u saradnji sa Domom zdravlja Novi Sad, prilikom ulaska u krug Novosadskog sajma, a procedura neće trajati duže od 10 minuta, obaveštavaju iz Novosadskog sajma.

Categories: