Crveni krst Odžaci poziva na akcije davanja krvi

Sekretar Crvenog krsta Odžaci, Ljiljana Mladenović, najavila je akcije dobrovoljnog davanja krvi koje će do kraja jula biti organizovane u opštini Odžaci u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine iz Novog Sada.

Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci
Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci
Prva akcija je u četvrtak, 22. jula, u Sportskom centru Odžaci od 9 do 14 sati.

– Kako situacija sa kovid infekcijom stagnira, bolnice su izašle iz crvene zone, prešle u zelenu i krenule sa odloženim operativnim zahvatima. Samim tim i zalihe krvi neće biti dovoljne za operativne zahvate koji se sada planiraju, te pozivam sve dobrovoljne davaoce krvi kao i mlade ljude koji bi da uđu u porodicu najhumanijih ljudi da se odazovu akcijama koje organizujemo ovog meseca – kaže Mladenović.

U ponedeljak, 26. jula, planirane su akcije u Karavukovu i Srpskom Miletiću. U prostorijama osnovne škole u Karavukovu krv će se prikupljati od 9 do 10 sati, a nakon toga u osnovnoj školi u Srpskom Miletiću od 11 do 12 sati.

Krv mogu dati sve zdrave osobe muškog i ženskog pola od 18 do 65 godina ukoliko zadovoljavaju medicinske uslove i kriterijume nakon lekarskog pregleda. Svako ko se dobro oseća i smatra da je zdrav može da dođe na akciju i ponudi dobrovoljno svoju krv.

– Humanost je jedino blago koje se deljenjem uvećava, a krv je lek koji nema alternativu, te još jednom pozivam sve da se odazovu predstojećim akcijama – zaključuje Ljiljana Mladenović, sekretar Crvenog krsta Odžaci.

Categories: