Generalni sekretar RSV obišao rukometni kamp u Odžacima

Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine, Rajko Prodanović, odazvao se pozivu organizatora i obišao je rukometni kamp u Odžacima.

rajko-prodanovic-u-odzacimaBivši reprezentativac prisustvovao je jednom treningu mladih rukometaša i rukometašica i nije krio zadovoljstvo viđenim.

– Iskren da budem ja sam oduševljen, dobili smo poziv pre neki dan u Rukometni savez Vojvodine i stvarno mi je puno srce što sam došao. Nisam ni jednog momenta očekivao da će zateći ovoliko kvalitetne dece i stvarno mi je čast da u ime Saveza budem bar delić jedan mali ovog kampa. Znači, kamp koji postoji već 11 godina sigurno je da ima veliku tradiciju i verujem da će svake godine biti sve više i više dece – kaže generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine.

Prodanović ističe da je jedan od ciljeva rukometnih saveza Srbije i Vojvodine rad na omasovljenju mlađih kategorija.

– Imamo planove da napravimo da deci treniranje postane mnogo zanimljivije i interesantnije, jer dođemo u problem da se deca kada dođu do nekog kadetskog uzrasta, 13-14 godina, opredele za neke druge stvari, da li ih škola usmeri negde drugde, moramo da vidimo šta je tu problem i da ih zadržimo u rukometu. Rukomet mora više da bude prisutan u školama i to će povući mnogo više dece u naš sport, a na nama je da probamo da ih zadržimo u rukometu što je moguće duže. Sigurno je da ćemo kroz to dobiti mnogo kvalitetnih reprezentativaca – kaže nekada uspešni igrač, a sada rukometni funkcioner.

rajko-prodanovic-u-odzacima-2Na rukometnom kampu “Odžaci 2021” pod budnim okom trenera trenira blizu stotinu dečaka i devojčica iz Jabuke, Ruskog Krstura, Odžaka, Sivca, Kruščića, Crvenke, Bačkog Brestovca, Bačkog Gračaca i Deronja. Generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine navodi da su ovakvi kampovi ono što je potrebno da bi oživeo muški i ženski rukomet u Srbiji i reprezentacija se vratila na mesto koje joj pripada.

Prodanović je porazgovarao sa mališanima i uputio im reči podrške, dok je sa organizatorima razgovarao o unapređenju rada kampa i saradnji sa Rukometnim savezom Vojvodine.

– Rukomet je sigurno jedan od najtrofejnijih sportova u Srbiji i zaslužuje da u svakom mestu ima ovoliko dece, da se igraju sa rukometnim loptama, da ispune halu do poslednjeg mesta u Odžacima, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Crvenki, to su bili ozbiljni rukometni centri koji su iznedrili mnoge reprezentativce. Ja se iskreno nadam da ćemo u nekoj skorijoj budućnosti oživeti dosta tih manjih sredina i vratiti ih na mesto koje im pripada – kaže Prodanović.

Rajko Prodanović je rodom iz Gajdobre, proslavljeni je reprezentativac Srbije, osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012. godine i član zlatne generacije sa Mediteranskih igara 2009. godine. Za generalnog sekretara Rukometnog saveza Vojvodine izabran je 17. juna i na toj funkciji je zamenio Slobodana Višekrunu.

Categories: