Čitalačkoj publici u Odžacima predstavljena knjiga pesama Aleksandra Marića

Pesnik mlađe generacije, Aleksandar Marić, posle učešća na različitim književnim konkursima i osvajanja značajnih nagrada i priznanja, prvom objavljenom knjigom pesama potvrdio je svoje postojanje na srpskoj književnoj sceni.

promocija-aleksandar-maricPublici u Odžacima predstavio je svoj književni prvenac, zbirku “Tajna duše”, u kojoj čitalac otkriva kako razmišlja i oseća čovek sa snažnim emocijama. Autor ističe da je knjigu posvetio svima onima koji pesme čitaju zatvorenih očiju.

– Ja knjigu nisam pravio sa ciljem da pesme koje se nalaze unutra budu određene tematike. Sklopio sam da kažem ceo moj život kako pišem, eto već dvadeset godina, različite neke žanrove i stilove, da bi čitaocima približio šta sam ja to hteo i na koji način da kažem. Tako da ovde postoje načelno četiri vrste ciklusa, to su ljubavne pesme, pesme namenjene deci i ja kažem i odraslima, socijalne i misaone – rekao je Marić.

Zbirku pesama “Tajna duše” Marić je do sada predstavio u Pančevu, Starčevu, Beogradu i Srbobranu. Promocija u Odžacima je bila planirana još pre dve godine kada je knjiga objavljena, ali je situacija htela da se ona desi tek sada.

– “Tajna duše” je u suštini odgovor na razgovor sa svima vama koji ste mi davali savete, upućivali me da bih mogao da imam svoju knjigu, jer se ja u suštini nisam ohrabrivao da uradim taj korak. Na kraju je on došao 2019. godine kad sam ja ovu knjigu i objavio u okviru Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa i ona je sad evo tu pred vama – istakao je autor na čijoj promociji je publika iz kazivanja samog pesnika mogla da čuje kakvu to poeziju piše ruka srpskog vojnika.

Aleksandar Marić je rođen 1984. godine u Odžacima, rodom je iz Ratkova gde je završio osnovnu školu, gimnaziju u Odžacima, a Vojnu akademiju u Beogradu. Stekao je zvanje diplomiranog inženjera mašinstva i zaposlen je u Vojsci Srbije kao oficir u specijalnim snagama sa činom kapetana. Bavi se pisanjem poezije i kratkih priča, plesom, ekstremnim sportovima, a takođe i fotografijom i na koricama zbirke pesama “Tajna duše” nalazi se njegov rad.

Categories: